Download gratis de Ciao tutti app

Nieuwe collectie Dolce & Gabbana eert Sicilië

Dolce-Gabbana-lente-zomer-2015-Sicilië

Dolce & Gabbana’s lente- en zomercollectie voor vrouwen is dit jaar helemaal geïnspireerd op de tijd dat Sicilië onder Spaans bewind viel, van 1516 tot 1713. De Spaanse invloed op Sicilië is terug te zien aan de polka dots, het prachtig gedetailleerd borduurwerk, de poncho’s en rode rozen in het haar van modellen Bianca Balti, Vittoria Ceretti, Irina Sharipova en Blanca Padilla (een van de Victoria’s Secrets angels). Maar we zien ook votief harten op rokken en jurkjes opduiken – en tasjes die duidelijk zijn geïnspireerd op de Siciliaanse pupi, marionetten.

Dolce-Gabbana-lente-zomer-2015-Sicilië-2

En misschien nog wel het allermooiste: we zien Siciliaanse nonne, oma’s, die met trots de accessoires showen. Want wat is een Siciliaans dorp zonder deze oude dametjes?

Domenico Dolce en Stefano Gabbana, die dit jaar hun dertigjarig jubileum als modeontwerpers Dolce & Gabbana vieren, zetten la bella Sicilia daarmee prachtig op de kaart. Je krijgt niet alleen meteen zin om je garderobe aan te vullen, maar vooral om in een luchtig zomerjurkje over een Siciliaans dorpsplein te flaneren.

Dolce-Gabbana-lente-zomer-2015-Sicilië-3 Dolce-Gabbana-lente-zomer-2015-Sicilië-4foto’s: Swide.com

Bekijk via deze link de beelden van de modeshow van Dolce & Gabbana, maar mooier nog is dit filmpje:

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *