Home » Italië dichtbij » Hebben! » La dolce vita op wielen
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

La dolce vita op wielen

Jaren droomden ze er al van, de makers van AutoItalia.nl: een mooi magazine over Italiaanse auto’s. Net iets minder lang lagen er concrete plannen om het gewoon te gaan doen en sinds enkele dagen is het er dan: AutoItalia Magazine!

_cover-01.indd

Een tweemaandelijkse uitgave met aandacht voor alle Italiaanse auto’s, van betaalbare moderne tot droomauto’s uit het verleden. Ciao tutti vroeg een van de bedenkers, Carlo te Lintelo, naar de verwezenlijking van zijn jongensdroom.

Carlo: ‘Sinds de komst van AutoItalia.nl schiet het al geregeld door onze gedachten en nu is het een feit: een papieren magazine met aandacht voor al het moois uit Italië. Of het nu om een Fiat Panda gaat of om een Ferrari F40, om een Lancia Ypsilon of Maserati Quattroporte, Italiaanse auto’s zijn méér dan alleen maar een vervoermiddel. Als geen ander verstaan de Italianen de kunst om hun auto’s net dat kleine beetje extra mee te geven dat de grens bepaalt tussen puur functioneel onderweg zijn en rijden met een glimlach of zelfs een brede grijns op je gezicht.

Geen enkel land heeft zoveel getalenteerde autodesigners voortgebracht als Italië en decennia lang waren er carrosseriebouwers die ‘gewone’ serieauto’s wisten om te toveren tot speciale creaties. Om nog maar te zwijgen over de vele successen in de autosport.

De traditionele autotijdschriften schenken regelmatig aandacht aan Italiaanse auto’s, maar veel te weinig naar de zin van de echte liefhebber. AutoItalia brengt daar verandering in door de aandacht volledig te verleggen naar de auto’s uit het land van de laars, met rij-indrukken, presentaties van nieuwe modellen en sfeervolle reportages van klassiekers en andere bijzondere auto’s. Gesprekken met liefhebbers en mensen die een belangrijke rol spelen of hebben gespeeld in de auto-industrie zullen ook niet ontbreken, aangevuld met reisreportages, verslagen van evenementen en informatie over nieuwe producten. Aldus geeft AutoItalia de ‘tifosi’ zes keer per jaar de kans zich heerlijk onder te dompelen in kleurrijke Italiaanse autosferen.’

Een voorproefje:

autoitalia-01 autoitalia-02 autoitalia-03 autoitalia-04 autoitalia-05

Met deze en meer pagina’s (100 in totaal), een chique uitvoering en aandacht voor tekst én fotografie is er een fraaie titel bijgekomen voor Italië/autoliefhebbers. En nog meer goed nieuws, want AutoItalia zal zes keer per jaar gaan verschijnen. Dit jaar verschijnen er drie edities, met naast dit eerste nummer nog een editie rond 11 oktober en 6 december a.s.

Een losse uitgave kost € 5,95; de prijs van een abonnement (zes edities) bedraagt € 29,50. Je vindt AutoItalia in de boekhandel, maar online bestellen kan ook. Dan valt la dolce vita op wielen vanzelf bij je in de bus, voor slechts een euro extra!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *