Home » Italië dichtbij » Hebben! » Koelen in een Fiat
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Koelen in een Fiat

Een Fiat stond al hoog op ons wensenlijstje, maar dit nieuwe exemplaar zouden we al helemaal met open armen ontvangen! Onder de motorkap van deze Fiat 500 zit namelijk een koelkast!

Fiat-Smeg2

Voor dit nieuwe, unieke ontwerp voor de ‘Fiat 500 Design Collection’ hebben Fiat en Smeg, in samenwerking met Italia Independent, hun handen ineengeslagen voor een bijzondere combinatie van vorm en functie.

‘Ik ben erg blij dat we na jaren werk erin geslaagd zijn dit product te lanceren, dat de oude samenwerking tussen Fiat en Smeg, mede dankzij de creativiteit van Italia Independent, weer nieuw leven inblaast. De Fiat 500 is een Italiaans icoon dat vanaf vandaag een nieuwe dimensie vindt in horecagelegenheden en in huiskamers wereldwijd.’

— Lapo Elkann – Fiat

In de jaren vijftig hebben de twee iconen van ‘Made in Italy’ al eerder hun handen ineengeslagen: het waren de jaren van massale motorisering en de ontwikkeling van witgoed en met de medewerking van Smeg produceerde Fiat in die jaren ook koelkasten. Vandaag de dag weten Smeg en Fiat nog altijd te verrassen. Het vernieuwen van design, het ontlokken van een glimlach en het combineren van creativiteit en technologie zijn kenmerkend zijn voor beide merken. Zo ontstond een koelkast die zijn functie vervuld in een nieuw jasje en daardoor veel meer wordt dan alleen een koelkast.

‘Dat Smeg en Fiat, in samenwerking met Italia Independent, in staat waren om de Smeg 500 te creëren, is voor mij een kwestie van persoonlijke trots. Dit project, waar ik sterk in geloofde, eert de nagedachtenis van mijn opa: toen hij Smeg direct na de Tweede Wereldoorlog oprichtte, was een van de eerste samenwerkingen het creëren van koelkasten voor Fiat. Daarnaast toont deze samenwerking onze toewijding aan creativiteit en ‘Made in Italy’.’

— Vittorio Bertazzoni, CEO van Smeg

De SMEG500 is beschikbaar in het wit, rood en groen. Wij dromen van een rode – al moeten we dan eerst ook dromen van een nieuw huis 🙂

Fiat-Smeg

nom-2013-250 (1)

Ciao tutti is dit jaar wederom genomineerd voor een Travvies Award in de categorie Reisverslagen. Klik hier om op ons te stemmen. Grazie mille!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *