Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Italië Scheurkalender 2020 – begin elke dag met een beetje Italië!

Net als wij zorgt de Italië Scheurkalender ervoor dat je élke dag kunnen genieten van la bella Italia. Vanaf 1 januari 2020 kun je weer elke dag een blaadje van de Italië Scheurkalender afscheuren!

Op de cover prijkt Trieste, met een prachtige blik op de Sant’Antonio Nuovo. De stad komt ook verderop terug, in mei bijvoorbeeld als koffiehoofdstad van Italië, en in november als stad van de Bora, de winterse wind die er flink huis kan houden. Je leest dat er in sommige straten zelfs speciale leuningen zijn gemaakt, waaraan voetgangers zich kunnen vasthouden om niet van hun sokken te worden geblazen.

De scheurkalender staat boordevol met dit soort wist-je-datjes en wetenswaardigheden. Proef elke dag een beetje Italiaanse sfeer en laat je verrassen door un po’di tutto, van alles wat. Er zijn culinaire dagen, met af en toe een recept maar vooral veel culinaire weetjes en andere heerlijke berichtjes.

Het jaar omvat spreekwoorden en citaten, feesten en tradities, geschiedkundige feiten en weetjes, aardrijkskundige weetjes en wist-je-datjes en hier en daar wat sport, met name rondom grote evenementen zoals de Giro d’Italia.

Hoewel je officieel pas op 1 januari 2020 mag beginnen met scheuren, kun je de nieuwe editie van de Italië Scheurkalender nu al bestellen. De Italië Scheurkalender 2020 kost € 13,95 en is via deze link te bestellen bij bol.com. Zo ben je alvast verzekerd van een heel Italiaans 2020!

De beste tips voor een vakantie in Italië!

3 reacties

  1. Iedere dag een beetje Italiaans vakantiegevoel.

  2. Raphaël Waeyaert

    Is de Scheurkalender in het Italiaans opgesteld? Niet meteen duidelijk m.i.

  3. Nee, grotendeels in het Nederlands – al zijn de genoemde spreekwoorden bijvoorbeeld wel in het Italiaans natuurlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *