Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Italiaans geheim: olijfolie voor je huid

Heerlijk, die zonnestralen op je gezicht, die je bleke winterwangen omtoveren tot zongebruinde konen, voorzien van sproetjes en een gezonde glans. Dat willen we graag zo lang mogelijk vasthouden – en jullie vast ook. Daarom zijn we zo blij met de gezichts- en bodycrème van Domus Olea, op basis van olijfolie, olijfbladeren en honing.

olijfboom-olie-Italië-beauty (3)‘Net zo mooi oud als een olijfboom’
Italianen zijn niet alleen meesters in de keuken, ze zijn ook meesters in het bereiken van een hoge leeftijd. Op Sardinië woont de oudste familie ter wereld en het eiland telt bijna vierhonderd mannen en vrouwen van boven de honderd. Ook elders in Italië is een dergelijke hoge leeftijd geen uitzondering. De oudjes staan ook nog midden in het leven: ze doen vaak nog hun eigen boodschappen, nemen de tijd voor een praatje op het dorpsplein en praten graag en vaak over lekker eten.

Het geheim van deze mooie oude dag? Veel Italianen wijden het zelf aan het gebruik van olijfolie. Het positieve effect van olijfolie werkt echter niet alleen in de keuken, maar ook in de badkamer! Wanneer je olijfolie op je huid smeert (en dan bedoelen we uiteraard niet de olie die normaal gesproken op je aanrecht staat), zorgt dit voor een gladde, soepele en zachte huid.

Een van de oude dametjes die naast ons op het terras zat toen we gisteren een aperitivo dronken, verwoordde het als volgt: ‘Weet je wat mijn geheim is? Ik kijk elke dag naar de olijfbomen op de terrassen in mijn tuin. Want als er iets mooi oud kan worden, dan is het een olijfboom…’

olijfboom-olie-Italië-beauty (1)

Het blijft niet bij kijken alleen, zo ontdekten we. Het dametje zat op haar praatstoel en vertelde ons na nog een aperitivo het échte geheim: ‘Olijfbomen kunnen duizenden jaren oud worden, als niemand ze in de weg zit. Ze hebben namelijk een heel vitaliserend levenssap door zich heen stromen, dat zich met name concentreert in de bladeren. Een beetje zoals deze wijn voor mij,’ knipoogt ze.

Ze vertelt dat ze als jong meisje al van haar oma leerde dat je niets beters op je huid kunt smeren dan het sap van olijfblaadjes. ‘En dat doe ik nog elke ochtend, al 93 jaar!’ Ze kijkt er guitig bij en tikt met haar glas tegen het onze. ‘Proost, meisjes, op de eeuwige jeugd!’

Olijfolie op je huid
In Nederland en België hebben we natuurlijk niet zomaar olijfbomen in onze tuin staan, maar dankzij de crème van Domus Olea kun je toch profiteren van de positieve effecten van het olijvensap. De crème wordt onder andere gemaakt van olijfolie, olijfbladeren en honing. Dat voelt als een warm bad voor je huid.

olijfboom-olie-Italië-beauty (2)

De producten van Domus Olea zijn ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Florence. Omdat het om een puur natuur product gaat, is het ook geschikt voor mensen die normaal gesproken door een allergie voor bepaalde geur- en kleurstoffen weinig op hun huid kunnen verdragen.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.