Ga op pad met onze City Walks!

Hint voor de Sint: 10 Italiaanse Sinterklaascadeaus

Sinterklaas-2

Sinterklaas zal ook dit jaar vast bij veel mensen heel lang of hard moeten denken voor hij weet wat hij nu weer eens zal schenken. Ciao tutti helpt die arme man een beetje en selecteert 10 Sinterklaascadeaus met een Italiaans tintje. Uitprinten, aanvinken wat je allergrootste wensen zijn en de lijst kan vanavond zo in je schoen!

1 Haal een origineel stukje Italië in huis!
Met de originele prints van Le Bon Vintage maakt Sinterklaas elke Italiëliefhebber helemaal gelukkig. Of iemand nu peperoncini, wijn of koffie in een lijstje zoekt, of een mooie Italiaanse spreuk – hier vindt de Sint gegarandeerd iets leuks!

Le-Bon-Vintage-peperoncini

2 Kookboeken vol inspiratie
Onze kast puilt uit van de Italiaanse kookboeken. We bespreken regelmatig nieuwe kookboeken op Ciao tutti, maar deze klassiekers komen ook nog minstens één keer per week uit de kast!

Keep calm and cook on

3 Handig hulpje Italian style
Deze rode Vespa is echt onmisbaar in je keuken. Niet alleen omdat hij je pizza moeiteloos in stukken rijdt, maar vooral omdat het zo’n ontzettend leuke eyecather is!

pizzascooter

4 Dolce dromen…
Om in Vespa-stijl te blijven: onder dit bijzondere dekbed droom je de mooiste Italiaanse dromen. Heerlijk je ogen dicht voor een fijne winterslaap en voor je het weet mag je je koffers weer pakken richting Italiaanse zon!

Vespa-dekbed

5 Er gaat niets boven…
…de geur van verse koffie! Als je je dromen dan toch moet onderbreken voor de dagelijkse dingen, dan kan de dag maar beter goed beginnen – bijvoorbeeld met een vers gezet kopje koffie. Je mag ons altijd wakker maken voor een kopje koffie uit de moka – dubbel lekker omdat de geur van koffie – anders dan bij een volautomatisch apparaat – zo fijn in huis blijft hangen.

moka-love

6 I love my crazy Italian family!
Alleen voor de echte Italiëliefhebbers: deze bijzondere hangers voor in de kerstboom. Voor een tricoloreboom met een speciaal tintje!

hanger-hart

7 Een zingende Italiaan in de pan
Gebeurt het jou (of degene voor wie je een cadeau zoekt) wel eens dat de pasta te hard of te zacht is gekookt? Dan is deze pastaman iets voor jou! Met deze zingende Italiaan in de keuken weet je altijd wanneer je pasta perfect al dente is. Dan stijgt er namelijk Italiaanse muziek op uit het water!

Al-dente-2

8 Italiaanse ballen in de boom
Net als vorig jaar zijn we weer helemaal verliefd op de kerstballen van Alessi. Ze zijn niet goedkoop (ze kosten 16 euro per stuk), maar als je Sinterklaas lief aankijkt, maakt hij misschien wel elk jaar je verzameling een beetje completer…

alessi palle natale

9 Piatto voor de panettone
Ook van design-grootmeester Alessi is dit unieke panettonebord. Ideaal om je panettone – of ander kerstlekkers – op te serveren!

piattopanettone

10 Avondje naar Rome
Op zoek naar een cadeau waar je samen met de ontvanger van kunt genieten? Vraag dan de dvd van La Grande Bellezza voor in je schoen en verheug je op meer dan twee uur betoverende beelden van Rome!

la-grande-bellezza-846492l

Nog meer inspiratie opdoen voor Sinterklaas- of kerstcadeaus? Hier vind je onze favoriete, Italiaans getinte decembercadeaus!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *