Download gratis de Ciao tutti app

Het beautygeheim van de olijf – een cadeautje van Moeder Natuur

olijfboom-Italie-olijfolie

From Italy for you, dat stond er op het pakje dat een paar weken geleden in onze brievenbus viel. Nu zijn we dol op pakjes – en al helemaal als ze uit Italië komen. Op het doosje ontwaarden we een tak met olijven – een fles olijfolie, zo dachten we. Het pakje was echter zo zwaar niet en eenmaal achter ons bureau ontdekten we waarom: het was geen olijfolie voor in de keuken, maar voor in de badkamer!

De Romeinen wisten het lang geleden al: olijfolie is goed voor je huid. Natuurlijk is het gezond als onderdeel van een mediterraan dieet, maar het positieve effect van olijfolie werkt niet alleen van binnenuit. Wanneer je olijfolie op je huid smeert (en dan bedoelen we uiteraard niet de olie die normaal gesproken op je aanrecht staat), zorgt dit voor een gladde, soepele en zachte huid. Hierdoor voelt je huid niet alleen zachter aan, maar zie je er ook nog eens jonger uit. En dat allemaal met een product dat puur natuur is!

olijven-olijfolie-huid-hart

Het is een goed bewaard geheim in Italië, dat we dankzij From Italy for you nu eens letterlijk aan den lijve konden ondervinden. We hebben natuurlijk wel eens een olijfzeepje meegenomen van een van de vele markten in Italië, maar eerlijk gezegd ziet dat er als decoratie zo mooi uit dat we onze handen er nooit mee gewassen hebben.

Tijd om daar eens verandering in te brengen en de effecten van olijfolie op onze huid te testen. Uiteraard niet door slechts één keer te smeren, nee, de tube van Domus Olea ging mee naar waar hij vandaan kwam, naar Toscane.

Domus-Olea-olijfolie-huid-Toscane

De body- en gezichtscrème ging bijna helemaal vol mee in de koffer en we smeerden braaf elke dag zowel ons gezicht als ons lijf in met de olijfemulsie. De crème wordt onder andere gemaakt van olijfolie, olijfbladeren en honing. Dat voelt elke dag opnieuw als een warm bad voor je huid. Anders dan pure olijfolie trekt de crème ook goed in en voedt hij je huid zonder dat deze vettig aanvoelt.

Zacht wordt je lijf er wel van, en als bijkomend effect bruinen we daardoor extra snel. Alsof die vitamines die dankzij de olijfolie in de crème zitten meteen effect hebben.

olijfolie

Natuurlijke krachtpatser
We waren wel nieuwsgierig naar hoe dit effect nu teweeg wordt gebracht. We onderwierpen de olijf dan ook aan een nader onderzoek en lieten ons door een lokale olijfboer meer vertellen over deze kleine krachtpatser. Want dat is de olijf, met rondom de pit onder andere vitamine A, B1, B2, C en E. Ook bevat de olijf allerlei mineralen – die ervoor zorgen dat je huid heerlijk gaat stralen.

Dat wordt deels veroorzaakt door het feit dat olijfolie zorgt voor een goede vochtbalans – ook goed voor je huid dus. Dat werkt niet alleen als je olijfolie consumeert, door het bijvoorbeeld te gebruiken in een salade of over de pasta, maar ook als je het op je huid smeert. De olijfboer bij wie we op bezoek zijn, smeert het goedje zelfs direct op zijn huid. ‘Maar ja, dan kun je het eerste half uur niet veel anders dan in de zon staan op te drogen,’ zo grijnst hij zelf.

Wie wél wil genieten van de positieve effecten van olijfolie op zijn huid, maar geen echte olijfolie over handen, voeten, armen en benen wil gieten, moet beslist eens kennismaken met de Domus Olea-lijn.

Domus-Olea-olijfolie-huid

Bij ons staat dit cadeautje van Moeder Natuur voortaan dan ook niet alleen op het aanrecht, maar ook op de badkamer. De producten van deze lijn zijn ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Florence. Omdat het om een puur natuur product gaat, is het ook geschikt voor mensen die normaal gesproken door een allergie voor bepaalde geur- en kleurstoffen weinig op hun huid kunnen verdragen.

Wil je ook genieten van een zachtere, jonger uitziende huid die net zo straalt als een olijfboom onder de Toscaanse zon!? Probeer dan de producten van Domus Olea. Een mooi cadeau, maar ook heerlijk om jezelf eens mee te verwennen!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *