Home » Italië dichtbij » Hebben! » Flaneren aan de Amalfikust met Frivoli-sandaaltjes
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Flaneren aan de Amalfikust met Frivoli-sandaaltjes

Positano-Amalfikust

Voor een bezoek aan de Amalfikust, de mooiste kustlijn van Italië, kleed je je in stijl. Fare bella figura, een goede indruk maken, is in deze prachtige omgeving van groot belang. De tientallen trappetjes en steegjes van de dorpjes die hoog boven de zee tegen de rotsen lijken te zijn aangeplakt, verken je niet op plastic teenslippers, maar op stijlvolle slippers en sandaaltjes die ter plekke worden gemaakt.

In 2009 kwamen Thera Kosian en Yvonne Popeijus als echte shoe-addicts in aanraking met de prachtige handgemaakte leren sandaaltjes die gemaakt worden in kleine schoenwinkeltjes en ateliers aan de Amalfikust.

atelier-schoenen-Frivoli-Amalfikust (2)atelier-schoenen-Frivoli-Amalfikust (1)

Meteen ontstond het idee om de zomerse schoenen naar Nederland te halen. Na de enthousiaste reacties van fashionista’s op de monstercollectie, openden zij de webshop Frivoli.nl. Ze hebben verschillende modellen geselecteerd: mooie slippertjes, elegante slippers met hak en sandaaltjes met of zonder hak zodat je voor alle gelegenheden sandaaltjes of high heels hebt.

frivoli (1)

Voor Frivoli bezochten Thera en Yvonne veel ambachtelijke ateliers. Ze waren steeds weer onder de indruk van het vakmanschap en de liefde voor schoenen die de ambachtslieden hebben. Thera en Yvonne: ‘Met veel toewijding worden al onze slippertjes en sandalen met de hand gemaakt. We vinden het bijzonder dat dit vakwerk nog bestaat in Zuid-Italië en willen met Frivoli een bijdrage leveren aan het in stand houden hiervan.

‘Onze’ schoenmakers hebben een kleine fabbrica waar drie mensen werken. De zolen komen met ons logo van de groothandel, de rest wordt ter plekke voor Frivoli gemaakt.’ De ideale schoenen dus voor een vakantie aan de Amalfikust!

Frivoli-sandaaltjes (1)

 

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *