Download gratis de Ciao tutti app!

Een poster met de skyline van Rome

Hoera! Little Rome, de heerlijke webshop vol originele vintage vondsten uit Italië en prachtige prints in Italiaanse sferen, is jarig! Little Rome mag vandaag het eerste kaarsje uitblazen.

Om deze eerste verjaardag te vieren, trakteren eigenaren Domenico en Odette niet op een stukje taart, maar op fijne korting op hun magnifico mokken, zodat je elke dag heerlijk Italiaans kunt beginnen.

Voor alle Ciao tutti-lezers hebben ze daarnaast nóg een verjaardagsverrassing in de petto: we mogen drie lezers blij maken met de skyline van Rome voor aan de muur, met onder meer het Colosseum, de koepel van de Sint-Pieter en Il Vittoriano. Lees snel verder en ontdek hoe je kans maakt op deze schitterende Romeinse skyline!

Het Italiaanse hart van Little Rome
Little Rome werd geboren uit liefde. Liefde voor Italië, liefde voor design maar ook uit échte liefde. Odette en Domenico leerden elkaar namelijk in oktober 2015 in Rome kennen, waar Domenico woonde en waar Odette op vakantie was. Maanden van heel vaak heen en weer vliegen volgden, waarbij de liefde groter en groter werd.

Domenico en Odette besloten de liefde te bezegelen door samen te gaan wonen in Nederland, waar ze ook naar een manier zochten om hun andere liefde, die voor interieur, design en Italië, te bekronen. Dat lukte met Little Rome, dat liefhebbers van Italiaans design nu precies een jaar lang van interieurinspiratie en vintage vondsten uit heel Italië voorziet.

Ter ere van dit jubileum dronken we een glas prosecco met de jarigen en vroegen we Domenico welke vijf dingen hij vanuit Rome heeft meegenomen en elke dag opnieuw in Little Rome stopt. Domenico hoeft er niet lang over na te denken: dat is allereerst het Made in Italy.

Dit keurmerk voor onder meer design wordt steeds zeldzamer. Veel producten worden tegenwoordig in Oost-Europa of in China gemaakt en ook Italiaanse fabrikanten verplaatsen steeds meer van hun productie van Italië naar het buitenland. Domenico staat echter voor authenticiteit en bewaakt deze ook streng. Alle producten van Little Rome zijn in Italië gemaakt of worden speciaal voor Little Rome in Italië ontworpen en geproduceerd.

Ten tweede hecht Domenico zeer aan familietradities. Domenico: ‘Het is zo zonde om spullen weg te gooien… Vaak is een ander er nog heel blij mee. Odette en ik proberen schatten die jarenlang deel hebben uitgemaakt van Italiaanse families waar nodig te herstellen of te vernieuwen, en ze zo een tweede leven te geven. Een oude telefoon of een antiek koffieservies wordt zo een echte blikvanger.’

Dat servies brengt ons meteen bij Domenico’s derde drijfveer: de liefde voor de Italiaanse keuken. Domenico: ‘En dan bedoel ik niet alleen lekker uitgebreid lunchen of dineren, al doe ik dat ook heel graag. Nee, ik bedoel de hele entourage: de prachtige koffiemachines, keukengerei en antieke keukenaccessoires. Ik kan echt helemaal blij worden als ik een tip krijg waar ik een vintage espressoapparaat kan komen ophalen. De verhalen die de Italianen me er dan bij voorschotelen, zijn vaak overigens net zo mooi als de spullen. Daarom vertellen we je bij onze producten ook het verhaal erachter. Dat maakt je nieuwe aanwinst nóg bijzonderder!’

Ook is Domenico, anders dan veel Italianen, écht een avonturier. De hang naar avontuur bracht hem in Nederland, waar hij samen met Odette hard werkt aan zijn droom: Little Rome groot te maken en Nederland en Vlaanderen kennis te laten maken met allerlei moois dat Italië voor je interieur te bieden heeft – ook als je geen groots budget hebt.

Voor alle vintage producten moet Domenico elke keer opnieuw op reis, op avontuur: op bezoek bij onbekende mensen die dit moois op hun zolder, in hun garage of in het huis van hun vader of moeder vonden. Odette: ‘Hij stapt er elke keer prachtig onbevangen en enthousiast in. Binnen een paar minuten praat hij dan met die mensen alsof ze elkaar al jaren kennen. Zo mooi om te zien!’

Terwijl Domenico enthousiast een paar verhalen van recente vondsten deelt, tekenen wij alvast op wat het laatste ingrediënt dat Domenico in Little Rome stopt is: pure passie. Net als veel Italianen heeft hij écht een passie voor mooie dingen, voor bijzondere (familie)verhalen, voor het vertellen daarvan (vol mooie details en met brede handgebaren), voor al het moois dat zijn stad te bieden heeft – en dat is als je uit Rome komt nogal wat!

Win de skyline van Rome!
Om al dat moois van Rome een beetje dichter bij je te hebben, lieten Odette en Domenico een prachtige poster met de skyline van Rome ontwerpen. Hiermee tover je je woonkamer, slaapkamer, studeerkamer of keuken meteen om tot een stukje Rome, met de mooiste monumenten van de Eeuwige Stad vereeuwigd op je eigen muur.

Helaas is deze winactie afgelopen. De prijswinnaars hebben persoonlijk bericht gehad en kunnen hun skyline binnenkort thuis verwachten.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *