Home » Italië dichtbij » Hebben! » Ciao tutti trakteert op een schrift vol lekkers
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ciao tutti trakteert op een schrift vol lekkers

Saskia’s koffer is gepakt. Morgen vertrekt ze voor twee maanden naar Italië, naar Toscane om precies te zijn. Van daaruit zal ze, net als anders vanuit Nederland, door de laars reizen voor de mooiste verhalen – waarvan uiteraard hier op Ciao tutti verslag volgt.

Italië-schrijven (3)

In Saskia’s bagage net als altijd een dik schrift, om de eerste gedachten, indrukken en anekdotes meteen op te kunnen tekenen. Hoewel we uiteindelijk natuurlijk een laptop of tablet nodig hebben om de blog online te kunnen zetten, schrijft het onderweg toch lekkerder op papier. Dat heb je altijd fijn bij de hand, ook op een verlaten dorpsplein waar de lokale bar geen wifi heeft maar waar de oude mannetjes mooiere verhalen vertellen dan je waar ook zult horen.

Dit keer gaan onder andere de schriftjes van de Italiaanse Valentina d’Andrea mee op reis. Valentina is de gepassioneerde kunstenares achter Fior di Cappero. Een scenografe en illustratrice pur sang. Ze woont en werkt vanuit haar kleine atelier niet ver van Lecce, dicht bij de zee.

Fior-di-Cappero

Haar Ingrediënten: honderd druppels zee, een ongekamd penseel dat niet van koers verandert, een fragiel potlood, vele kleuren, de radio aan, een chocolaatje op tafel, de onderste knoop van de blouse open, een gelukkige dag … alle zintuigen worden vrijgelaten.

Daar haalt zij haar inspiratie vandaan. De dynamische zee, het zonovergoten platteland, de Italiaanse vrouwen uit haar omgeving en haar eigen bruisende emoties zorgen samen voor levendige, kleurrijke illustraties. Zeker op deze schriftjes met kaften vol koekjes, koffie, groente, pasta en olijven.

valentina-schrift-1 valentina-schrift-6 valentina-schrift-8 valentina-schrift-9

 

Je kunt er bijvoorbeeld je favoriete recepten in kunt schrijven of plakken, of net als Saskia een soort reisdagboek bijhouden tijdens je reizen door Italië. De kleurrijke illustraties zorgen in elk geval voor genoeg inspiratie!

Fior-di-Cappero-schriftjes

Win een setje van 5 schriften!
De winactie is helaas afgelopen. Anja Feron, Lydie Vandeput, Verona Spetgens, Gerda Macherey en Caro Charlier krijgen een vrolijke set schriften thuisgestuurd.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

 1. Zijn die leuke schriftjes nog te bestellen?

  Heerlijk blad Ciao Tutti!

  Grazie,

 2. Ciao Jenny,
  dat kun je het beste even navragen bij Ithely, de schriftjes zijn van hen, dus zij hebben ook het beste zicht op de voorraad > service@ithely.com
  Hopelijk kan het nog.
  Un caro saluto, en grazie voor het mooie compliment!
  Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *