Ga op pad met onze City Walks!

Bijzondere blikvangers – Italiaanse zonnebrillen

Italiaanse-zonnebril

Het is weer tijd voor een Italiaanse zomergarderobe, met als eerste, onmisbare item: een zonnebril! Ciao tutti selecteerde 10 bijzondere blikvangers van verschillende Italiaanse merken, waarmee jij komende zomer de show steelt – of de zon nu schijnt of niet. Want les 1: een zonnebril gaat gewoon elke ochtend op de neus – of als het echt niet anders kan in je haar. Een Italiaan gaat een groot gedeelte van het jaar niet de deur uit zonder zijn occhiali da sole. Neem een voorbeeld aan deze gewoonte; je kunt vanachter die donkere glazen immers ook zo heerlijk mensen kijken!

We beginnen met een knalrode blikvanger van Dolce & Gabbana, heerlijk zomers!

Dolce-Gabbana-zonnebril

Dolce & Gabbana hebben nog een tweede lijn, D&G genaamd. Ook daarin bieden ze een felrode zonnebril aan, al is die ietwat meer casual dan de eerste.

D&G

Persol, per il sole, voor de zon – de naam van dit zonnebrillenmerk had niet passender gekozen kunnen zijn. Tel daarbij op dat het een van de oudste zonnebrilmerken ter wereld is (het werd al in 1917 opgericht door Giuseppe Ratti, met in eerste instantie ook gewone brillen en fotolenzen in de collectie). Voor de mannen is er dit fraaie exemplaar:

Persol

Met deze zonnebril kun je met een beetje geluk het Armani-logo op je hoofd creëren: de zon komt immers door de streepjes en zou zo een bijzonder aandenken kunnen achterlaten… Voor de echte Armani-liefhebber!

Armani

Het Italiaanse merk Serengeti kenden we nog niet, terwijl het toch al sinds 1985 bestaat. Alleen al vanwege de prachtige namen willen we wel een Serengeti-zonnebril. Wat denk je van Dante, Levanto, Sorrento en – op de foto – Chloe?

Serengeti

Prada is altijd net even anders – en dat geldt ook voor de zonnebrillen van dit Italiaanse modemerk. Wij vielen als een blok voor dit bijzondere montuur – met recht een bijzondere blikvanger!

Prada

Ook van Prada, maar dan uit de speciale Linea Rossa-lijn is deze zonnebril voor sportieve heren, met als logo zoals de naam al doet vermoeden een rood lijntje. Minimalistisch maar erg mooi, zoals Italiaans design hoort te zijn.

Prada-Linea-Rossa

Prego, een zonnebril bezet met steentjes om nog schitterender te kunnen flaneren. Het Italiaanse zonnebrillenmerk Prego laat je dankzij deze zonnebril vast en zeker meer Ciao bella’s horen dan je kunt tellen!

Prego

Het Italiaanse merk Polar onderscheidt zich door prachtige zonnebrillen die ook nog eens heel redelijk geprijsd zijn. Wij vielen voor dit vrolijke felblauwe model – daar gaan wij van de zomer de show mee stelen!

Polar

Als uitsmijter iets heel bijzonders. Niet 100% Italiaans, al menen we wat stukjes Italië te herkennen. Het is een zonnebril van het merk Chimmm, het bijzondere merk van de Chinese kunstenaar Simon Chim. Het montuur is volledig omwikkeld met in smalle stroken geknipte foto’s van Google Earth. Hoe cool is het om de wereld door de ogen van Google Earth te kunnen zien? Dat wordt vele zomers sparen – of binnenkort een avondje zelf fröbelen…

Chimmm

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

2 reacties

  1. Helaas… Het merk Prego is Deens, met een (marketing sterke) italiaanse naam. Op zich leuke brillen hoor!

  2. Gelukkig wel met Italiaanse uitstraling 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *