Home » Italië dichtbij » Gelato Festival strijkt neer op Museumplein in Amsterdam
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Gelato Festival strijkt neer op Museumplein in Amsterdam

Het Italiaanse Gelato Festival strijkt na Rome, Florence en Turijn nu ook neer in Amsterdam! Van 8 tot en met 10 augustus kun je op het Museumplein in de Nederlandse hoofdstad genieten van bijzondere smaken Italiaans ijs, bereid door de beste Italiaanse ijsmakers.

Gelato-Festival-2 Gelato-Festival-4

De concurrentie is groot dus het ijs belooft van superkwaliteit te zijn. Wij zijn vooral benieuwd naar de bijzondere gusto die speciaal is ontwikkeld voor Amsterdam: il gusto Van Gogh, oftewel de Van Gogh-smaak. Dit ijs doet qua kleur denken aan Van Goghs beroemde zonnebloemen en wordt gemaakt van zabaglione, gesmolten chocolade en hazelnoten.

Gelato-Festival-3 Gelato-Festival-6 Gelato-Festival-7

Behalve ijs proeven kun je tijdens het Gelato Festival de kunst van het ijsbereiden afkijken. Je kunt de Italiaanse ijsbereiders aan het werk zien in het laboratorium van Buontalenti, genoemd naar de uitvinder van het roomijs. Ook zijn er Gelato Show Cooking-demonstraties – neem dus camera en notitieboekje mee zodat je daarna thuis aan de slag kunt!

De entree voor het Gelato Festival is gratis, maar als je wil proeven moet je een Gelato Card kopen (à 10 euro). Je kunt elke dag tussen 11 en 20.00 uur terecht op het Museumplein. Hopelijk word het mooi weer, zodat je alle ijssmaken kunt proeven in een zomers zonnetje!

Gelato-Festival-9foto’s: Gelato Festival

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Het Italiaanse Gelato Festival in Amsterdam was voor mij als echte Italiaan proever een geweldige delicatesse ervaring en leverde mooie plaatjes op als fotograaf. A prossimo anno/ tot volgend jaar?
    Ciao

  2. Speriamo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *