Ga op pad met onze City Walks!

Feest bij het Italiaans Instituut

8 marzo

We blijven vanmiddag even in Amsterdam, want aanstaande vrijdag, tijdens La Festa della Donna, geeft Saskia daar samen met Willemijn van Dijk (Orpheus Kijkt Om) een lezing over deze bijzondere feestdag, die in Italië groots wordt gevierd.

Hoe wordt dit feest gevierd? Waar komt deze traditie vandaan? En wat doen de mannen eigenlijk op 8 maart? Daarnaast presenteren Saskia en Willemijn een aantal bijzondere Italiaanse vrouwen, van Romeinse grande dames tot de eerste en enige vrouwelijke paus.

Deze lezing maakt deel uit van de Open Avond die wordt georganiseerd door ItaliaItalia en het Istituto Italiano di Cultura in Amsterdam. Tijdens de bijzondere Open Avond wordt La Festa della Donna feestelijk gevierd met presentaties, workshops en proeflessen.

De avond vindt plaats bij het Istituto Italiano di Cultura (Keizersgracht 564, Amsterdam). We beginnen om 18.30 uur en de presentaties, workshops en proeflessen zullen tot ca. 21.30 uur duren, waarna er nog een gezamenlijke afsluiting plaatsvindt. Het precieze programma vind je via deze link; aanmelden kan hier. We hopen velen van jullie vrijdagavond te mogen verwelkomen. Uiteraard zijn ook de mannen meer dan welkom – maar wees wel voorzichtig onderweg 😉

8 maart Vrouwendag

Cacciucco in beeld – Een mozaïek van Italië
Daarnaast is er in het Istituto Italiano di Cultura nog tot en met 15 maart 2013 een expositie te zien van Joost Overhoff (1955), die al vele jaren afwisselend in Italië en in Nederland woont, als journalist voor Europese kranten en tijdschriften. In 1998 zag zijn eerste boek het licht, De Smaak van Italië. Daarna volgden een wijnboek ‘met tempo’ en Il Menù, een Italiaans-Nederlands culinair woordenboek (dat Johannes van Dam naar eigen zeggen zelfs meeneemt als hij Italiaans gaat eten in Amsterdam).

cacciucco1
Eind 2010 verscheen Cacciucco – een mozaïek van Italië. Net als de Toscaanse cacciucco (vissoep) bestaat het uit veel kleins en af en toe iets groters, dat samen een afwisselend beeld geeft van Italië. In de grote zaal van het Istituto is nu een foto-expositie te zien, in de vorm van een aantal clusters, alsof het ‘visuele gerechten’ zijn.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *