Home » Italië dichtbij » Een vrolijk Italiaans piazza vol muziek
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een vrolijk Italiaans piazza vol muziek

Op zondag 30 maart en zondag 6 april 2014 presenteert Holland Symfonia in Zaandam vier keer de betoverende familievoorstelling Piazza dell’Orchestra, een heerlijke, indrukwekkende en ontroerende kennismaking met klassieke muziek. Voor dit sprookjesachtige project wordt de Affuitenhal op het Hemburgterrein in Zaandam omgetoverd tot een Italiaans dorpsplein. Holland Symfonia en het publiek komen er samen voor een geweldige muzikale belevenis.

Piazza-Orchestra

Laetitia Gerards, Loes Luca, Cees Geel, Thijs Maas en de orkestleden zijn de dorpelingen die zich voorbereiden op het jaarlijkse muziekconcours. Het wordt hoog tijd dat het dorp het concours eens wint, maar de muzikanten zijn er niet gerust op. Tijdens de repetities lopen de emoties hoog op. De slager voert van achter zijn pauken de discussie aan. Een jonge celliste droomt ervan een aria te zingen, maar wordt door niemand begrepen. Wie denkt ze wel dat ze is? Dan komt de slager met een fantastisch plan dat tot de overwinning moet leiden.

Het publiek beleeft in Piazza dell’Orchestra van dichtbij de hoog oplopende emoties, het leven in het dorp, het orkest en natuurlijk de prachtige muziek. Het wervelende verhaal voert langs hoogtepunten uit de klassieke muziek met werken van Verdi, Mozart, Mendelssohn, Rossini en beroemde aria’s zoals O mio babbino caro van Puccini. De sopraan Laetitia Gerards en het orkest Holland Symfonia onder leiding van de Italiaanse dirigent Marco Boni staan garant voor prachtige uitvoeringen.

Laetitia GerardsLaetitia Gerards

Piazza dell’Orchestra
Er zijn vier voorstellingen: op zondag 30 maart om 14.00 én om16.00 uur; op zondag 6 april om 14.00 én  om16.00 uur. De voorstelling vindt plaats in de Affuitenhal op het Hemburgterrein in Zaandam (vijf minuten vanaf de ring Amsterdam, gratis parkeren). Kaartjes kosten € 10,- (t/m 21 jaar) / € 18,50 euro (vanaf 22 jaar) en zijn te bestellen via de website van het Zaantheater of via 0900 3344553 (30 cpm). De kassa is telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *