Download gratis de Ciao tutti app!

Bestel je eigen pizza van chocolade!

Het was op een lange, beetje saaie, regenachtige middag op kantoor in Amsterdam (die combinatie komt gelukkig niet heel vaak voor) dat er een mailtje van een vriendin in mijn inbox verscheen, met een heerlijke tip die me direct nieuwsgierig maken. Ze had gehoord over een website waar je pizza’s van chocolade zou kunnen bestellen – was dat geen leuk idee voor mijn blog?

Dat was het zeker, dus ik zette een kopje espresso en ging direct even grasduinen. De website is een ware feestwinkel voor liefhebbers van chocolade (en wie is daar nu niet dol op?). De eerste keuze die je moet maken voor je een pizza van chocola kunt bestellen, is de makkelijkste: wil je een kant-en-klare pizza bestellen of wil je ingrediënten ontvangen om zelf aan de slag te gaan?

Dat laatste leek me veruit het leukste, zeker gezien de opties die zelf een pizza van chocolade maken biedt. Je kiest namelijk niet alleen een soort chocolade (met niet alleen puur, wit of melk als optie, maar ook honing-, sinaasappel-, karamel- en cappuccinochocolade), maar ook een smaak voor erdoor (butterscotch, noga, framboos, gehakte sinaasappelschil om maar wat opties te noemen) en noten voor erbij (pistachenootjes, cashewnoten, amandelen, walnoten, pinda’s, hazelnoten…).

Last but not least kun je nog zogenaamde ‘fun-elementen’ toevoegen, zoals chocoballetjes, smarties of marshmallows. Om je pizza dan nog een beetje mooier te maken, versier je hem met margrieten, groene blaadjes, koffieboontjes, hartjes, sterren of parelmoeren kogeltjes.

Na een druk op de knop was het wachten geblazen, maar gelukkig duurde dat niet lang. Precies een dag later wachtte er een kleine pizzadoos op me, met naast alle ingrediënten een plastic pizzavorm en een duidelijke instructie, met leuke tekeningetjes (waarin ik de hand van Karin Luiten meen te herkennen).

Diezelfde avond ging ik aan de slag, eerst met het temperen van de chocolade. Al gauw rook mijn keuken heerlijk naar chocolade. Toen alle chocolade netjes was gesmolten, goot ik de donkere massa in de pizzavorm. Ik zou er mijn tanden al zo in hebben willen zetten, maar eerst moest er nog versierd worden. Gelukkig kon de resterende warme chocolade van de spatel al wel gewoon geproefd worden J

Na een beetje professionele versierpoging (het moet er voor de foto natuurlijk wel mooi uit zien), moest de pizza een paar uur de koelkast in om goed hard te worden. Het resultaat: een prachtige (al zeg ik het zelf) pizza van chocolade, klaar om in stukken gebroken te worden. De smaak was meer dan goed: de pizza overleefde de redactievergadering de dag erna niet. Er was geen stukje meer over.

Er zit niets anders op dan nog een pizza te bestellen, want niet alleen de smaak van deze zelfgemaakte creatie is verrassend verslavend, het is ook gewoon ontzettend leuk om te doen. Bovendien is het een origineel cadeau – zowel om zelf mee te nemen naar een etentje als om vanuit Italië cadeau te doen aan jarige vriendinnen. Houdt iemand niet zo van in de keuken staan, of wil je dat de pizza direct bij de verjaardagskoffie verorberd kan worden, dan kies je gewoon een kant-en-klaar exemplaar. De Hot Coffee bijvoorbeeld, of de Here comes the sun. Succes gegarandeerd!

O ja, de pizzadoos past door de brievenbus, zodat de verrassing des te leuker is. Kijk snel op www.chocoladepizza.nl, maak je keuze en verheug je op de komst van de chocoladepizzakoerier!

Over chocoladepizza’s
ChocoladePizza is opgezet door Kirsten Renaud. Zij heeft een passie voor chocolade, heeft de opleiding tot basis-chocolatier gevolgd en diverse bij- en nascholingscursussen. Het idee voor Chocoladepizza.nl kreeg ze simpelweg bij het zien van een kleine maat pizzadoos in een pizzeria. Deze doos paste precies door de brievenbus! Erg handig voor The ChocolateWarehouse (Kirstens andere internetbedrijf), om pakketjes te versturen aan mensen die niet thuis zijn.

Kirsten dacht verder. In die doos zouden natuurlijk ook ingrediënten kunnen om thuis breekchocolade in de vorm van een pizza te maken. En toen ging het los. Er moest ook een vorm komen, een nieuwe site, een nieuwe huisstijl en tenslotte ook kant-en-klare chocoladepizza’s.

De chocoladepizza’s hebben eigenlijk alleen hun ronde vorm en de verpakking gemeen met een ‘echte’ pizza’s. Je kunt ze eigenlijk het beste vergelijken met breekchocolade, maar dan in een ronde vorm. De kant-en-klare pizza’s wegen tussen de 350 en 450 gram (afhankelijk van de soort) en hebben een diameter van circa 23 centimeter.

Alleen de beste ingrediënten worden gebruikt, zoals couvertures van Callebaut en Chocovic. Je kunt er van alles bij bestellen, geef je eigen fantasie vooral de vrije loop! Vind je rozijnen lekker? Combineer ze eens met witte chocolade, kaneel en amandelen. Of laat je verrassen door de unieke combinatie van de pizza van de maand. Buonissimo! 

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Wat heerlijk ziet dat eruit! Geweldig idee, ga ik onthouden, ik weet wel iemand die ik daar heel blij en gelukkig mee maak! Ciao, ciao!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *