Home » Italië dichtbij » Dressed by Marcel Wanders
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Dressed by Marcel Wanders

Italianen zijn meesters op het gebied van design en gaan prat op het ‘Made in Italy’-keurmerk. Het komt dan ook niet vaak voor dat ze buitenlandse designers vragen om producten te ontwerpen. Toch zijn de Italianen wel gecharmeerd van ons Dutch Design – hetgeen steeds vaker leidt tot unieke samenwerkingsverbanden tussen Italiaanse en Nederlandse ontwerpers.

Zo was men bij Alessi enorm gefascineerd door het werk van Marcel Wanders. De Italianen vroegen deze Nederlandse designer of hij een servies wilde ontwerpen, hetgeen resulteerde in de serie ‘Dressed’ – een prachtige aankleding voor elke (Italiaanse) tafel.

Dit jaar wordt de serie uitgebreid met een prachtige reeks ‘Dressed’-pannen, gemaakt van aluminium en roestvrij staal. Uiteraard grijpt Alessi deze gelegenheid aan om de kunst van het koken nog eens extra te benadrukken, met een bijna poëtische aanbeveling van niemand minder dan Marcel Wanders zelf:

‘Welkom in mijn keuken! Sta mij toe jullie chef te zijn, in dit magische universum waar erwten en wortels elkaar kussen, waar bloemkolen zich openen zonder te bloeien: in dit universum waar kookboeken op de planken blijven, kook ik puur voor mijn plezier.

Vandaag is een bijzondere dag. Vandaag dragen mijn gasten bloemen op hun hoed en worden vlinders aangetrokken door hun kleding. Vandaag krijg ik assistentie van ridders in een glimmend harnas. Perfect te hanteren en van een fascinerende schoonheid omvatten zij de inspiratie van mijn pure culinaire genie.

Vandaag koken we niet, maar creëren we.
Vandaag delen we geen voedsel uit, maar dienen we het prachtig op.
Vandaag eten we niet, maar proeven we.
We praten niet, we zijn gezellig onder elkaar.
We leven niet, maar we vieren het leven.’

De ridders in een glimmend harnas zien er inderdaad uit alsof ze samen met de kok ten strijde trekken om de lekkerste gerechten op tafel te zetten:

Fatman
De ‘Dressed’-reeks is echter niet het enige dat Marcel Wanders voor Alessi heeft ontworpen. Samen met het technische team van Alessi werkt hij al een hele tijd aan de zogenaamde Fatman – een clown die kan worden omgetoverd tot een etagère waarop je de heerlijkste hapjes kunt serveren. Alvast een kleine sneak preview:

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *