Download gratis de Ciao tutti app

Deze week: met Libelle naar Italië!

Libelle-Italie

Deze week staat Libelle helemaal in het teken van Italië! Op de cover worden we al begroet door een Toscaans landschap met cipressen en een Sophia Loren-achtige dame die de trappen van een luxueuze villa beklimt om er vakantie te gaan vieren. De Libelle-redactie heeft verschillende Italiëtips verzameld. Op pagina 102 noemen ze – hoe leuk! – ook Ciao tutti!!

Libelle-Italie-Ciao-tutti

Een kleine impressie van deze Italiaanse Libelle:

Zonen, wat doen ze met hun moeder?
In Italië heten ze mammoni: mannen die zich het liefst lekker lang laten verwennen door mama. Nederlandse zonen zijn niet zulke moederskindjes, maar bijzonder is de band tussen moeders en zonen ook hier.

Libelle-Italie-Sophia-Loren

De smaak van Italië
Wegdromen in Rome, de geur van rozemarijn en tijm ruiken in Toscane, een visje eten in Puglia… Waar je ook naartoe gaat in dit prachtige land, het is overal genieten. Libelle licht een aantal fijne reisbestemmingen uit.

Libelle-Italie-reistips

Het beste onder de Toscaanse zon
Ahh, Toscane! Met die middeleeuwse dorpjes en steden en niet te vergeten de glooiende heuvels, wijngaarden, cipressen en zonnebloemen is deze streek een fantastische reisbestemming. Het voelt nu al als vakantie!

Libelle-Toscane

Onontdekt Puglia
Puglia is het nieuwe Toscane. Alleen zijn de olijfbomen er drie keer zo dik, de stranden er bijna leeg en is nog niet alles volgeboekt. Alle reden dus om af te zakken naar de hak van Italië. Bezoek er Otranto, Monopoli en Gallipoli.

Rome, we komen!
Al zou je er ieder jaar komen, dan nog valt er altijd weer een leuk straatje, een prachtige wandeling of een berg aan kunstschatten te ontdekken. Daarom vroeg Libelle trouwe Romefan Marlise om haar persoonlijke zomertips.

Libelle-Rome

Florence forever
Firenze, Fiorenza, Florentië of gewoon Florence. De stad van Leonardo, Donatello en Michelangelo. En sinds kort ook de stad van redacteur Liselotte.

Libelle-Florence

Siena is super
In de schaduw van Florence staat Siena, de tweede stad van Toscane. Onterecht, want ook Siena is prachtig.

Libelle-Siena

Brocante, wonen op z’n Italiaans
Tover het huis om in de sfeer van zo’n leuk, knus Italiaans hotelletje, met een vleugje romantiek in keuken, woonkamer en natuurlijk de slaapkamer. Fijne bijkomstigheid: geen check-out tijd!

Libelle-brocante-Italiaans

Culinaire inspiratie
Uiteraard laat Libelle je ook proeven van de smaak van Italië, met onder andere het recept voor Aperol Spritz en groentegerechten uit Italië.

Libelle-Aperol

Libelle-groente

De Libelle met Italië in de hoofdrol is nog deze heel week (tot a.s. vrijdag) te koop bij boekhandel, supermarkt en kiosk of via Libelle.nl.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

2 reacties

  1. willem bastiaan

    de Canon van Rome, een aan te raden boek……….
    Maakt je nog nieuwsgieriger !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *