Ga op pad met onze City Walks!

Dankzij Davide

Dankzij Davide, eigenaar van de Italiaanse delicatessenwinkel Today’s in Amsterdam, staan mijn potten en pannen enkele dagen in de week onaangeroerd in de keukenkastjes. Hij weet me elke keer als ik even langs kom omdat ik iets echt Italiaans nodig heb voor een recept te verleiden met zijn heerlijke zelfgemaakte lasagne, focaccia, melanzane alla parmigiana, ovenschotels, salades, broodjes en taarten. Natuurlijk moet ik eerst een beetje van alles proeven, en als ik dan goedkeurend knik worden er heerlijke doosjes voor me gemaakt, die ik thuis alleen nog maar even in de oven hoef te schuiven of op een bord moet rangschikken.

Zo zette ik tijdens picknicks met vrienden gedurende de hete juliweken herhaaldelijk koude melanzane alla parmigiana van Davide op het kleed neer. ‘Juist lekker als je het niet meer opwarmt,’ verzekerde hij me. En inderdaad, een instant-succes, zeker in combinatie met een fles koele witte wijn of limonata, de beetje zurige sinaasappellimonade van San Pellegrino die Davide ook verkoopt.

Al snel kreeg ik een vast plekje in Davides winkel, op het bankje bij de toonbank. We praatten over Italië, Rome, recepten, ingrediënten en Amsterdam. Af en toe speelde ik voor tolk, als Davide echt niet begreep wat een klant wilde. Maar de meeste tijd at ik. Davide bracht me een stuk versgebakken focaccia met sappige kerstomaatjes. Terwijl ik genoot van deze zoute lekkernij hield hij een gloedvol betoog over de echte focaccia, die ‘heel anders is dan de Nederlandse bakkers je willen doen geloven’. Ik was nog niet uitgegeten of hij toverde een tiramisu bianco tevoorschijn, een witte tiramisu, zonder cacao.

Toen Davide de afgelopen weken in Italië was om vakantie te vieren, heb ik hem – en zijn kookkunsten – dan ook erg gemist. Gelukkig is hij nu weer terug in Amsterdam. Gelijk de eerste avond heb ik groot ingeslagen: pakken Faella-pasta, risottorijst, tomatenpuree, limonata, chocolade, kaas, tiramisu… Een hele voorraad Italiaanse producten bevolkt nu mijn keukenkastjes, maar ik heb eerlijk gezegd nog niet achter het fornuis gestaan. Nu Davide terug is en ik mijn plaats op het bankje weer ingenomen heb, krijg ik weer de lekkerste Italiaanse gerechten voorgeschoteld om te proeven. En tja, dat smaakt elke avond weer naar meer!

Wil je Davides gerechten ook proeven? Je vindt Today’s op de hoek van de Saenredamstraat en de Frans Halsstraat in Amsterdam. Tot ziens bij Today’s!

Ontdek onze droomplekken in Italië!

2 reacties

  1. Ik moet hier ook echt een keer naartoe!
    Wil het wel allemaal eens zien 🙂

  2. ja leuke en lekkere winkel . Helaas te ver weg voor mij om vaak heen te gaan. In de Achterhoek waar ik woon zit een Italiaanse winkel in Langerak, net buiten Doetinchem. Geen kant en klaar eten, wel veel lekkere dingen en topwijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *