Ga op pad met onze City Walks!

Ciao tutti kijkt uit naar een Italiaanse kerst

We kijken uit naar Kerstmis en tellen de dagen tot het zover is. Uiteraard gaat dat gepaard met een uitgebreide – Italiaans getinte – voorbereiding waar we jullie van mee zullen laten genieten de komende twee weken. Vandaag lichten we alvast een tipje van de sluier op van onze to do-lijst voor Kerstmis…

Kerstmis-Italie

Kerstkoekjes bakken
Het eerste punt hebben we afgelopen weekend al afgestreept. We bakten een énorme lading kerstkoekjes in de vorm van sterren, om er vervolgens kleine kerstboompjes van te maken. Het verslag – met recept – volgt morgen, zodat jullie komend weekend zelf aan de slag kunnen. De boompjes zijn namelijk niet alleen leuk voor bij de kerstkoffie, maar ook als een klein cadeautje voor vrienden of als traktatie voor decemberjarigen.

kerstkoekjes

Uiteraard gaan we nog veel meer kerstrecepten uitproberen. Aanstaande zaterdag krijg je via onze nieuwsbrief alvast de lekkerste recepten voor een Italiaanse kerst. Van antipasti tot koffie met lekkers toe!

Panettone en Moscato d’Asti
Naast de kerstkoekjes moet er natuurlijk ook een panettone op de kersttafel prijken. Wij hebben er afgelopen weekend al een aangesneden, maar we moeten komende weken nog inslaan voor de kerstdagen zelf. Gelukkig hebben we vorig jaar bij Il Sogno al alle soorten panettone geproefd, zodat we nu recht op ons doel af kunnen…

moscato-asti-panettone-kerstmis

Bij een stuk panettone hoort een glaasje Moscato d’Asti, een mousserende wijn uit de heuvels van Piemonte. Ter ere van het tienjarig bestaan van Il Sogno, waar we onze panettones halen als we met kerst niet in Italië zijn, kun je er dit jaar niet alleen panettone kopen, maar ook deze feestelijke wijn, Festa genaamd. Il Sogno biedt de fles in hun (online) panettone-shop nu in combinatie met een panettone voor € 7,- aan (i.p.v. € 8,95). Maar… wij mogen namens Il Sogno drie van onze lezers verrassen met een fles Festa. Kans maken? Vul dan voor 12 december 12 uur het mail&winformulier onder aan deze blog in, o.v.v. Festa (bij Wat wil je winnen?). Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Leuke cadeaus bij elkaar shoppen op gezellige kerstmarkten
Duitsland mag dan beroemd zijn om de sfeervolle kerstmarkten, wij gaan het liefst kerstshoppen in Italië. In veel steden zijn gezellige kerstmarkten, met kraampjes vol kerstversieringen en vooral met heel veel delicatessen. Of het nu gaat om een van de kerstmarkten in Zuid-Tirol (onder meer in Bolzano, Merano en Vipiteno) of om de kleine, artistieke kerstmarktjes in authentieke dorpjes, je zult overal van de bijzondere sfeer genieten. We nemen je dan komende week ook mee naar de mooiste kerstmarkten in Italië!

kerstmarkt (2)

Kerstcadeaus Italian style
Net als vorig jaar hebben we ook deze december de mooiste Italiaans getinte kerstcadeaus voor jullie verzameld op onze speciale kerstsite, Kerst met Ciao tutti. Hier vind je voor alle Italiëliefhebbers de leukste, mooiste en Italiaanste cadeaus voor onder de boom. Allemaal online te bestellen, voor een kerst zonder stress!

kerstcadeaus

Kerststallen kijken
In de Italiaanse dorpen en steden, hoe klein of groot ook, kun je schitterende kerststallen bewonderen. Sommige zijn heel ingetogen, andere juist groots en spectaculair, maar allemaal zijn ze de moeite van een bezoek waard. We nemen jullie volgende week mee naar de mooiste kerststallen – zowel echte kerststallen als kerststallen in de kunst!

kerststal-Napels

Cappuccino’s in kerststijl leren maken
We willen komende week ook de tijd nemen voor het oefenen van cappuccino’s in kerststijl, zodat we tijdens het kerstontbijt boompjes of sterren in het melkschuim kunnen toveren.

kerstcappuccino

Italiaanse kerstwens voor jullie
… en ten slotte een mooie Italiaanse kerstwens voor jullie maken. Daar gaan we nog even op broeden, tijdens het koken, bakken en schrijven. Wél verzamelden we alvast een paar Italiaanse kerstwensen voor alle lezers die dit jaar graag een kerstkaart in Italiaanse stijl willen sturen.

Buon-Natale

Mail&winformulier (voor een fles Festa van Il Sogno)

Je voornaam (verplicht)

Je achternaam (verplicht)

Je email (verplicht)

Wat wil je winnen?

Je bericht

Wil je de Ciao tutti nieuwsbrief ontvangen?

We ontvangen erg veel spam en daarom vragen we je deze karakters in te vullen (exact, dus hoofdlettergevoelig)
captcha

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *