Home » Italië dichtbij » Ciao tutti bij het Jamie Magazine Foodbloggers Event
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ciao tutti bij het Jamie Magazine Foodbloggers Event

We hebben het geluk dit jaar aan onze zijde, want na een fantastisch eerste half jaar, met veel persreizen, blog tours en uitjes, mochten we afgelopen zaterdag ook aanwezig zijn bij het Jamie Magazine Foodbloggers Event. De eerste editie stond helemaal in het teken van Italië, Italiaans koken en eten, inspiratie opdoen en leren hoe je al dat lekkers nu mooi fotografeert – zodat jullie er ook van kunnen meegenieten.

We begonnen ’s ochtends om 10 uur bij Restaurant Fifteen in Amsterdam, waar alle bloggers zich verzamelden en al gauw honderduit kletsten over eten en bloggen, bloggen en eten. Deze twee grote gemene delers zorgden voor veel herkenning, tips en bovenal inspiratie. Heel leuk om al deze bloggers in het echt te ontmoeten en te zien hoe gepassioneerd iedereen blogt, schrijft en fotografeert.

De inspirerende sfeer namen we mee naar de keuken van Fifteen, waar we – in een echt Jamie Oliver-schort – onder leiding van Dan en Kevin aan de slag gingen voor de lunch. We roosterden brood, dopten tuinboontjes, hakten sjalotjes en kruiden, kneedden pastadeeg, vulden ravioli, roerden in pannen en vroegen de koks ondertussen het schort van het lijf.

FifteenSaskia en Urszula aan de kook
(met dank aan Urszula voor de foto)

Respect voor beide mannen, die niet alleen ons moesten begeleiden maar tussendoor ook nog de gewone lunchvoorbereidingen moesten doen. En dat in een keuken waar de temperatuur met de minuut opliep. Ondertussen zorgden Fifteen’ers Nick en Jop voor lange gedekte tafels buiten, aan het water, zodat we ook echt Italian style konden lunchen, in het eveneens inspirerend aanwezige zonnetje.

Over de lunch zelf kunnen we kort zijn: we hadden onder leiding van Dan en Kevin de meest smakelijke gerechten op tafel getoverd. Echte Italiaanse mamma’s zouden trots zijn geweest, vooral op de met ricotta en eierdooier gevulde ravioli, met truffel/botersaus (waarvan we het recept binnenkort met jullie hopen te delen, verzoek is ingediend bij Fifteen). Da morire!

Dat gold ook voor het toetje, dat we op de volgende locatie kregen, de fotostudio van ZTRDG: een verfrissend fruitijsje (van pure aardbei, watermeloen met verse munt of framboos met hibiscus) met de naam Nice op een stokje. Nice was het zeker, zo nice dat we de afgelopen dagen al elke dag een nieuwe Nice hebben gehaald. De Italiaanse gelato krijgt daarmee geduchte concurrentie tijdens onze Nederlandse tussenstops.

Na het ijs was het tijd om nogmaals de handen uit de mouwen te steken. We kregen een workshop foodfotografie van stilisten Marian en Jankees en foodfotograaf Willem. na de nodige tips & trucs en een watertandend voorbeeld, mochten we zelf aan de slag. Heerlijk om te neuzen boven een tafel vol met bordjes, schalen, bestek, glazen, stoffen en papier, maar vooral erg leerzaam om te zien wat licht en een andere ondergrond met een bord eten doen. We gaan in elk geval onze serviescollectie uitbreiden om ook zo’n fijne keuze te hebben voor een fotoshoot!

foodfoto

Alsof dat allemaal nog niet heerlijk genoeg was, werden we na afloop getrakteerd op een frisse Fiorito Frizzo (limoncello met prosecco) en mini-pizza’s met tomaat, mozzarella en basilicum. Een heerlijke gelegenheid om met andere bloggers te kletsen en inspiratie uit te wisselen, maar vooral om kracht op te doen voor de afsluiting. We kregen namelijk een enorme foodiebox mee naar huis, met de lekkerste verrassingen. We zullen later nog uitgebreid bloggen over een aantal verrassingen in die foodiebox – daar gaan we eerst mee aan de slag, in eigen keuken dit keer.

compilatie jamie foodbloggers eventcompilatie Jamie Magazine Foodbloggers Event
foto’s: Marieke Verdenius

Rest ons de dames van Jamie Magazine vanuit de grond van ons hart een geweldige grazie mille te bezorgen. Beanca, Marieke, Marian, Eline, Kim, Karin & Esther, bedankt voor de geweldige organisatie, de inspirerende dag en vooral het bij elkaar brengen van al die enthousiaste bloggers!

jamiemagazine-foodblogger-event

Alla prossima, hopen we!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Hi Saskia, Wat een leuk verslag met geweldige video!! Het was inderdaad een geweldige dag en vond het ook super erbij geweest te zijn. Groetjes, Ellen

  2. Grazie! Het was een heerlijke dag! Leuk om al die andere bloggers en jou te ontmoeten. Ci sentiamo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *