Ga op pad met onze City Walks!

Bologna in de Polder

In onze nieuwe Ciao tutti Special nemen we jullie mee naar Emilia-Romagna, misschien wel de lekkerste regio van heel Italië. Dit gebied is het thuis van smakelijke pasta als lasagne, tagliatelle en tortellini, maar ook van mortadella, Parmaham, Parmezaanse kaas, balsamico… Je vindt het hier allemaal!

uncooked tortellini

Wie voorlopig nog niet naar dit buonissimo stukje Italië kan afreizen, kan in oktober gewoon in Nederland kennismaken met de culinaire wereld van Emilia-Romagna. De lekkerste specialiteiten uit deze regio komen namelijk naar de Nederlandse polder!

Van huisgemaakte tortellini in brodo tot crescentine, van fantastische wijnen uit de streek tot bijzondere delicatessen als culatello – alle heerlijke hoogtepunten uit Bologna en omgeving zijn te proeven. Bovendien zijn er diverse kookdemonstraties en proeverijen met typische producten uit deze heerlijke regio.

Bologna-crescentine-tigelle

Het culinaire evenement Bologna in de polder wordt gehouden op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober aanstaande, bij Kookwereld aan de Platinaweg 19 te Emmeloord. Op beide dagen ben je van harte welkom van 10.00 tot 22.00 uur.

Een kijkje in de keuken van Emilia-Romagna
Het programma van beide dagen ziet er als volgt uit:

10.00-12.00 uur – Hoe bereid ik een echte cappuccino of espresso?
demonstratie en proeverij door een barista (inschrijving vooraf, €7,50 p.p.)

12.00-14.00 uur De navel van Venus: hoe maak je de echte tortellini in brodo?
demonstratie door een trotse Emiliaanse chef-kok, gevolgd door een heerlijke lunch met een bijzonder glas wijn (inschrijving vooraf, €35,00 p.p.)

tortellini-in-brodo

14.00-16.00 uur – Hoe bereid ik een echte cappuccino of espresso?
demonstratie en proeverij door een barista (inschrijving vooraf, €7,50 p.p.)

16.00-18.00 uur – Wijnproeverij – maak kennis met de Pignoletto druif , fantastische Lambrusco’s en andere minder bekende autochtone wijnen uit Emilia-Romagna, o.l.v. een gediplomeerd sommelier (inschrijving vooraf, €15,00 p.p.)

18.00-20.00 uur – Crescentine, culinaire lekkernij uit Emilia-Romagna

20.00-22.00 uur – Kookdemonstratie door een Emiliaanse chef-kok, gevolgd door een heerlijk maaltijd met een bijzonder glas wijn (inschrijving vooraf: €35,00 p.p.)

Parma-kaas-ham (1)

Doorlopend wordt er ijs bereid, met uiteraard de mogelijkheid te proeven, is er een diapresentatie over de geschiedenis, cultuur en gastronomie van Emilia-Romagna, worden exclusieve delicatessen als mortadella, culatello, Parmigiano Reggiano en aceto balsamico gepresenteerd.

Voor meer informatie en aanmelding kun je mailen naar info@dewijnlakei.nl of naar erik.kooijmans@bolognafoods.com. Hierbij kun je aangeven aan welke van bovenstaande proeverijen en activiteiten je wil deelnemen.

Wij zijn er helaas zelf niet bij, aangezien we op 10 en 11 oktober in Rimini zitten voor een groot travelcongres. Maar we houden de speciale Facebook-pagina van Bologna in de Polder in de gaten om toch een beetje mee te proeven!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Klinkt erg leuk! Jammer dat het te ver uit de buurt is voor mij, anders was ik er zeker heen gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *