Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Augustus op het spoor in Thermenmuseum Heerlen

Hoe oud zijn grote Euregionale steden zoals Aken, Heerlen, Maastricht en Jülich nu eigenlijk? En zijn deze door keizer Augustus gesticht? Op deze en meer vragen wordt antwoord gegeven tijdens de tentoonstelling ‘Augustus op het spoor’, die tot en met 3 mei te zien is in het Thermenmuseum in Heerlen.

Via Collage für Plakate etc

Sinds 2012 is een Euregionale groep archeologen, historici en conservatoren van musea uit het Nederlands-Duitse grensgebied een samenwerking aangegaan. De ‘Vicus-onderzoeksgroep’ (vicus = kleine Romeinse stad) richt zich op de Romeinse oorsprong van de vier moderne steden. Ze zijn in het afgelopen jaar op zoek gegaan naar de roots van onze hedendaagse Euregio.

In de tentoonstelling ‘Augustus op het spoor’ zijn de resultaten van dit onderzoek te zien. Deze reizende tentoonstelling is in de vier grote steden in de Euregio te zien. Aken was vorig jaar al aan de beurt, nu kun je terecht in Heerlen en daarna reist de tentoonstelling verder naar Maastricht en Jülich.

Augustus-op-het-spoor-Thermenmuseum-Heerlen (1)

Tijdens de tentoonstelling in het Thermenmuseum zijn er verschillende lezingen, van onder anderen Andreas Schaub (stadsarcheoloog Aken), Marcell Perse (archeoloog en directeur Stadsmuseum Jülich), Gilbert Soeters (gemeentelijk archeoloog Maastricht) en Karen Jeneson (conservator Thermenmuseum). Op woensdag 11 februari trapt Gilbert Soeters, stadsarcheoloog Maastricht, de reeks af met een lezing over Romeins Maastricht.

‘Augustus op het spoor’ is nog tot en met 3 mei te zien in het Thermenmuseum Heerlen (Coriovallumstraat 9). Kijk voor de openingstijden en toegangsprijzen op de website van het Thermenmuseum.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *