Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Amsterdams Opera Koor brengt hoogtepunten uit Lucia di Lammermoor en Mosè

Het Amsterdams Opera Koor zingt op zondagmiddag 17 december 2017 hoogtepunten uit twee puur Italiaanse opera’s vol hartstocht: Lucia di Lammermoor van Gaetano Donizetti en Mosè van Gioacchino Rossini.

De operaklanken vullen die middag de beroemde Beurs van Berlage, die Berlage ontwierp naar voorbeeld van een aantal markante monumenten in Toscane (zoals je in deze blog kunt zien en lezen).

In de belcanto-opera Lucia di Lammermoor brengt een uithuwelijking de titelheldin tot grote wanhoop met fatale gevolgen. Haar beroemde waanzinsaria zal geen luisteraar onberoerd laten. Het libretto is gebaseerd op een roman van Sir Walter Scott en grijpt terug op een waar gebeurd Schots familiedrama.

Mosè vertelt de oudtestamentische geschiedenis van de uittocht uit Egypte door het Joodse volk onder de bezielende leiding van Mozes. Rossini heeft het robuuste leiderschap van Mozes en de sterk wisselende gemoedstoestanden van zijn volgelingen intens in muzikale vormen weten te vangen.

De solopartijen in deze opera’s worden vertolkt door zes solisten met ervaring in binnen- en buitenland: sopraan Marene Elgershuizen, mezzosopraan Leonie van Rheden, tenoren Uroš Petrač en Hans van de Scheur, bariton Bora Balci en bas-bariton Martijn Sanders.

Het ongeveer zeventig leden tellende Amsterdams Opera Koor werd in 1950 opgericht en heeft een rijke geschiedenis van vele optredens op diverse podia in onze hoofdstad en daarbuiten, samen met uitmuntende solisten en vermaarde dirigenten. Het heeft in de laatste tien jaar zelfs drie complete Verdi-opera’s uitgevoerd in het Koninklijk Concertgebouw.

Koor en solisten worden op 17 december aan de concertvleugel begeleid door Hans Schellevis, die al vaker met het Amsterdams Opera Koor heeft samengewerkt. Hij is behalve pianist ook dirigent en repetitor.

Het geheel staat onder leiding van Ago Verdonschot, die sinds 2011 als vaste dirigent aan het Amsterdams Opera Koor verbonden is. Naast dirigent is hij ook professioneel zanger en treedt hij regelmatig als bariton-solist op. De presentatie is in handen van Moïse Trustfull.

Praktische informatie
Het concert start om 14.00 uur (de zaal is open om 13.30 uur) en duurt ongeveer tweeëneenhalf uur, inclusief pauze.

Een kaartje kost € 28,- (jongeren tot 18 jaar betalen slechts € 10,-), inclusief garderobe, programma en pauzedrankje. Bestellen kan vanaf 17 oktober via de website van de Beurs van Berlage of bij de kassa van de Beurs van Berlage (Damrak 243, Amsterdam – dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur).

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *