Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Alessandro Baricco komt naar Amsterdam

Alessandro Baricco is een van de belangrijkste hedendaagse Italiaanse schrijvers, wiens boeken in talloze landen vertaald worden. Baricco schreef prachtige romans en novelles, die meerdere malen zijn bekroond, zoals Land van glas, Oceaan van een zeeZijde, Mr Gwyn en Novecento.

Oceaan-van-een-zee-Novecento-Land-van-glas-Alessandro-Baricco

Ter ere van zijn nieuwe boek, De jonge bruid, dat op 27 augustus verschijnt, komt Alessandro Baricco naar Nederland. Op zondagavond 30 augustus gaat Bas Heijne in gesprek met Baricco over Italiaanse literatuur, in het algemeen en in het bijzonder over De laatste dag van Beppe Fenoglio en De tuin van de familie Finzi-Contini van Giorgio Bassani. Een bijzondere avond waarin Baricco en Heijne hun bewondering uitspreken voor deze klassiekers.

Alessandro-Baricco-foto-Eleonora-Marangonifoto: Eleonora Marangoni

De avond vindt plaats bij de OBA, aan de Oosterdokskade 143 in Amsterdam. Aanvang: 20.15 uur. De toegang is gratis, maar vanwege het beperkte aantal kaarten raden we je aan te reserveren via de website van de OBA.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *