Ga op pad met onze City Walks!

25 jaar Italië Magazine

Niet alleen wij vieren dit jaar een jubileum, ook voor Italië Magazine is het een feestelijk jaar. Het bekende tijdschrift over Italië bestaat dit jaar namelijk maar liefst 25 jaar – en dat wordt gevierd met een extra dik jubileumnummer dat vanaf vandaag in de winkels ligt. Wij geven alvast een klein voorproefje van de jubileumeditie van onze collega’s.

Italië-Magazine

Het magazine ademt nog altijd in alles Italië. Zo schrijft de huidige hoofdredacteur, Paul van Eijndhoven, in het voorwoord dat er door Annelies Fleers, de uitgever van de eerste editie van Italië Magazine, in het voorwoord van het eerste nummer werd geschreven: ‘Italië Magazine heeft maar één beperking: Italië. Het is maar goed dat je over Italië nooit uitgeschreven raakt.’ Dat kunnen we als geen ander beamen – er is elke dag wel wat te schrijven over Italië.

 

Paul: ‘Speciaal voor dit nummer zijn we op zoek gegaan naar 25 onvergetelijke ervaringen, belevenissen, dingen om te doen, plekken om te eten, stranden om te zonnen en te zwemmen. Verspreid over het hele land, dus is er altijd wel één in de buurt van waar u op vakantie gaat. Daarnaast maakte Jeroen Berends, die de laatste jaren veel voor ons heeft gefotografeerd, een keuze van zijn mooiste, indrukwekkendste foto’s, die we zo groot mogelijk hebben afgedrukt. Een visueel genoegen.’

Italië-Magazine-25-jaar

Jeroen: ‘Ik heb inmiddels bijna alle uithoeken wel gezien. Van de Dolomieten tot aan Pantelleria. Waar ik ook kwam, ik werd keer op keer weer betoverd door de uitzichten, de landschappen, de smaken, de mensen, de tradities en de kunstschatten.’

Naast jubileumextra’s zijn er ook net als altijd mooie reportages: over het nieuwe attractiepark Cinecittà World, over heerlijke Italiaanse geuren (en nee, dan bedoelen we niet de geuren van pasta, koffie en bistecca), over een simple chic Bauhaus-hotel boven op een berg in Zuid-Tirol en over verrukkelijke antipasti uit het zuiden van de laars.

Italië-Magazine-25-jaar-3Italië-Magazine-25-jaar-4

Rik Rensen, die ook voor Ciao tutti mooie verhalen schrijft, gaat op bedevaart naar de Assepoester onder de Italiaanse meren, terwijl Rosita Steenbeek wordt verrast door een gratis lunch in een Romeinse parochiekerk.

Onze Florentijnse vriendin Miriam Welsing schrijft over de prachtige Villa Pisani. Deze prestigieuze villa in Vescovana was sinds de middeleeuwen in bezit van de dogefamilie Pisani, maar raakte in de loop der eeuwen jammerlijk in verval. Miriam vertelt hoe de Nederlands-Engelse ‘gravin Pisani’ het landgoed in de Veneto in de negentiende eeuw in oude luister herstelde.

Italië-Magazine-25-jaar-2

Miriam is als eventplanner altijd op zoek naar bijzondere locaties in Italië. ‘Zo ontdekte ik Villa Pisani, met zijn sprookjestuin met Nederlandse invloeden. Dit enorme landgoed wordt beheerd door een zeer charismatische en gastvrije vrouw. Het is mijn tweede thuis geworden.’

Benieuwd naar al dit moois? Het jubileumnummer van Italië Magazine ligt vanaf vandaag een week of acht in de winkel.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

2 reacties

  1. LS
    Ik had een persbericht voor Italie Mag. voor de redactie. Kreeg mijn e-mail echter terug: verkeerde e-mail.
    Heeft u voor mij de juiste code hiervoor om de redactielid. te bereiken? Alvast hartelijk dank.
    Met vr. gr.
    Piet Snel

  2. Ciao Piet, de beste manier om hen te berichten is via hun contactpagina denk ik > http://italiemagazine.nl/contact.php Maar wellicht staat er in het nieuwste nummer ook een e-mailadres, dat heb ik alleen niet bij de hand op reis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *