Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Parli italiano?

Toen ik voor het eerst in Italië was, in Rome om precies te zijn, moest ik deze vraag elke keer ontkennend beantwoorden. Ik kwam niet verder dan pasta, pizza en cappuccino – al kon ik met behulp van het Latijn dat toen nog vers in mijn geheugen lag wel aardig wat Italiaanse woorden ontcijferen. Maar ja, dat duurde meestal wel even, dus dan waren mijn gesprekspartners al lang afgehaakt.

Na twee dagen lang stamelen, schouderophalen en ietwat smachtend achteromkijken, besloot ik – midden op het Piazza della Rotonda, vlak voor het Pantheon – dat ik me in Nederland direct zou aanmelden voor Italiaanse les. Zo gezegd, zo gedaan, en inmiddels, ruim twaalf jaar en heel wat lessen later, houdt een Romein me af en toe voor een stadsgenoot. De eerste keren ontkrachtte ik zo’n compliment direct door te zeggen dat ik in Amsterdam woon, maar afgelopen keer besloot ik de eigenaar van een boekhandel lekker in het ongewisse te laten en een beetje vaag te antwoorden op waar in de stad ik dan wel woonde…

Ach ja, een binnenpretje op zijn tijd moet kunnen, en eerlijk gezegd is het natuurlijk ook wel erg leuk om na al die jaren te merken dat al die uren onregelmatige werkwoorden stampen, honderden zinnen afmaken, woordjes leren, tentamens maken en praten, praten en nog eens praten hun vruchten hebben afgeworpen. Want eerlijk is eerlijk, een verblijf in Italië is gewoon nog tien keer leuker als je (een beetje) de taal spreekt.

Voor iedereen die de komende vakantie ook wel eens wil ervaren hoe het is om met de Italianen te kunnen communiceren en te profiteren van alle kleine voordelen die dat met zich meebrengt (van veel goedkopere kopjes koffie op het duurste terras van Florence tot een speciaal aanbevolen pasta in een kleine trattoria in het Romeinse Trastevere), is er nu een nieuwe taalcursus van Prisma:

Effectief, snel en met veel plezier Italiaans leren, dat kan nu met de interactieve USB taaltraining. De leersoftware en de complete leerinhoud laad je op de bijgeleverde USB-stick, waarna je op elke computer (met Windows) direct aan de slag kunt. Het voordeel van deze methode is dat je de hele cursus gemakkelijk mee kunt nemen en dat deze overal te gebruiken is, zelfs op vakantie dus!

Alle oefeningen en leerresultaten worden op de USB-stick vastgelegd, waardoor je altijd en overal direct verder kunt waar je gebleven was. Ook ideaal voor alle Italiëfans met een drukke baan, die af en toe in een paar verloren uurtjes hun Italiaans willen bijspijkeren.

Alle aspecten van de Italiaanse taal komen aan bod: woordenschat, spreek-, luister- en leesvaardigheid, tekstbegrip, uitspraak en grammatica. Als je de hele cursus hebt afgerond, spreek, schrijf en lees je Italiaans op niveau B1/B2 (internationale niveauaanduiding van het Europees Referentiekader).

Wat deze cursus zo leuk maakt is de begeleiding van Nicoletta, een ‘virtuele professoressa’ die je door de training leidt en overlaadt met complimentjes als je een oefening tot een goed einde brengt. Heerlijk om zo af en toe haar stem te horen die goedkeurend Oggi e’ il tuo giorno!, Sei grande, Complimenti en meer van dit soort schouderklopjes uitdeelt!

Maar er is meer dat deze cursus anders dan anders maakt, waardoor je spelenderwijs aan de slag gaat en eigenlijk niet in de gaten hebt dat je aan het studeren bent. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

– IntelliSpeech spraakherkenning voor een perfecte uitspraak van het Italiaans, zodat je precies leert waar de klemtoon hoort te liggen en hoe je woorden hoort uit te spreken, zodat de Romeinen, Napolitanen en andere Italianen je straks allemaal begrijpen

– een slim oefensysteem om woorden te leren en, wellicht nog belangrijker, een intelligente respons op fouten waardoor je direct ziet waar het nog aan schort

– leerstatistieken met feedback na ieder trainingsonderdeel, zodat je je Italiaanse vorderingen nauwkeurig kunt bijhouden en een goede planning kunt maken – je wil immers voor je vakantie al een aardig mondje Italiaans kunnen spreken. Daarom maakt ook een professionele toetsingmodule deel uit van de cursus, zo kun je op elk moment testen hoe ver je bent

– een online magazine voor wekelijks actuele informatie over Italië en allerlei culturele aspecten van het land van de pizza en de pasta, van Berlusconi en de paus, van de grote kunstenaars en de kleine ambachtslieden

In 2011 praten we zo allemaal Italiaans! In bocca al lupo!

Bestel deze unieke taaltraining als kerstcadeau bij bol.com via deze link.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

4 reacties

 1. Deze en nog veel meer Italiaanse taalcursussen zijn verkrijgbaar bij de
  grootste talenwebsite van Nederland. Daar kan je een simpele Italiaanse taalcursus voor je vakantie vinden of echt een taalcursus voor als je bijvoorbeeld er gaat wonen of werken. Inburgeren dus. Allemaal cursussen op een CD-Rom, DVD, CD of USB. Een goede manier om een taal te leren, omdat dit een interaktieve manier is van leren. Er is altijd een correctie op wat je hebt ingegeven of dmv de spraakherkenning.
  Ciao

 2. arthur vd schaaf

  Deze cursus is zeker de moeite waard.
  Ik hem hem nog “ouderwets” op een DVD.
  Het is zeer duidelijk en goed opgebouwd.
  Ik beschouw het als een zeer goede aanvulling op mijn andere studieboeken.

 3. Dank voor de informatie. Ik ga er direct naar op zoek. Ik volgde 5 jaar Italiaans maar ben op dit moment een beetje schoolmoe. Ik mis echter de taalles. Dank je wel voor de info.
  Groetjes
  Elise

 4. Dit lijkt heel erg op een internetcursus die ik een paar jaar geleden bij het Kruidvat (voor ca 15 euro heb gekocht. Met dezelfde Nicoletta!
  Ik vond het zeer goed in elkaar zitten. Ik heb er toen veel van geleerd en dat merk ik goed nu ik bij het ROC een cursus Italiaans doe. Indertijd wilde ik verder gaan met deel 2, maar helaas was het Kruidvat gestopt met deze cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *