Download gratis de Ciao tutti app

Passione Italiana – geniet van de stemmen van Petra Berger & Alessandro Neri!

Een wervelende avond die je even meevoert naar Italië en die tegelijkertijd zorgt voor hartstochtelijke heimwee naar la bella Italia – met Passione Italiana brengt Petra Berger een ode aan de Italiaanse muziek.

Op zondag 1 december 2019 wordt Theater Carrousel in Ommen omgetoverd tot een stukje Italië, op vrijdag 13 december sprankelt het Isala Theater in Capelle aan den IJssel van de Italiaanse klanken.

Een avond vol Italiaanse passie
Petra Berger is een van de meest veelzijdige zangeressen van Nederland. Ze wordt geroemd om haar kristalheldere stem en de schijnbaar moeiteloze wijze waarop ze klassiek repertoire combineert met lichte muziek.

Tijdens de concertreeks Passione Italiana komt haar vocale veelzijdigheid op een wervelende manier tot uiting. Samen met haar band brengt ze een unieke mix van Italiaanse stukken uit diverse muziekgenres. Van liedjes van haar gloednieuwe album Passione tot beroemde opera-aria’s als Una furtiva lagrima van Donizetti, van de originele Italiaanse pophits die in de Nederlandse versie van onder anderen Marco Borsato grote hits werden tot het authentieke Bella ciao, van Napolitaanse klassiekers tot prachtige filmmuziek van grote componisten als Ennio Morricone…

Via deze link vind je de complete concertreeks van Passione Italiana, met na Ommen (1 december 2019) en Capelle aan den IJssel (13 december 2019) concerten in Utrecht (5 februari 2020) en in Delfzijl (23 februari 2020).

Speciale gast tijdens de concerten is de Italiaanse zanger / toetsenist Alessandro Neri. Samen met Petra vertolkt hij een aantal prachtige duetten, waaronder het nummer Life Goes On, dat eerder op cd verscheen in duet met tenor Alessandro Safina.

Notte a Venezia
Tijdens de concerten zullen Petra en Alessandro ook hun nieuwste nummer ten gehore brengen, het liefdesduet Notte a Venezia, dat Alessandro speciaal voor Petra schreef en dat ze een paar weken geleden lanceerden.

De bijbehorende videoclip werd in het holst van de nacht opgenomen in Venetië:

Petra: ‘Alessandro stuurde mij een jaar geleden spontaan een door hemzelf ingezongen demo van het liedje en dat raakte mij direct recht in mijn hart. De coupletten hebben een prachtige melodielijn om te zingen en de refreinen zijn kippenvelmomenten door de mooie harmonieën. De mix van pop en lyriek die ik in al mijn liedjes zoek heeft hij perfect weten te vatten.’

Passione – een album vol passie
Notte a Venezia staat ook op het album Passione. Daarnaast geniet je van bewerkingen van beroemde filmthema’s van Ennio Morricone, het Adagio van Albinoni en Parla più piano.

Je luistert naar het thema uit de film The Godfather, maar ook naar een stevige rockbewerking van een nieuw geschreven compositie met de titel Ave Maria. Bijzonder is het duet van Petra met haar dochter Babette, In perfetta armonia.

Passione is (met handtekening en/of speciale boodschap) te bestellen via de website van Petra Berger of via deze link bij bol.com. Een mooi decembergeschenk!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

123 reacties

 1. Ik zou heel graag met mijn dochter naar dit concert gaan. Wij houden van alles wat uit Italië komt, van de taal, de mensen, de cultuur, het landschap, het eten en vooral de muziek. Ik ben erg benieuwd naar hoe Petra deze geweldige muziek ten gehore zal brengen. Hierbij ook mijn complimenten voor jullie geweldige site. Ik heb al heel veel tips kunnen gebruiken tijdens onze reizen naar Italië. Ga zo door!

 2. Quality time met Monique Cox, mijn liefhebende en hard werkende egaa. Ff tijd voor elkaar.

 3. miranda van klaveren

  ahhh met mijn schatje die 17 december jarig is en ik de 20ste december dus super graag in Capelle aan de Ijssel

 4. linda schrauwen

  met ons mam die niet meer naar Italie kan maar hier van waanzinnig zou genieten dus maak me gek liefst in zuid holland dus Capelle

 5. gezellig met Mijn schatje die ik in Italie heb leren kennen en nu mee in rotterdam woon en zag best bij ons in de buurt yeahhh

 6. Samen met mijn vrouw en onze Italiaanse vrienden wil ik graag naar dit concert. Tijdens al onze etentjes wordt er gezongen. Musica zit in ons bloed. Wat een prachtige mix van liederen. Heerlijk om eens tijdens een avondje uit van te genieten.

 7. Mijn zoon heeft een tijd in het buitenland doorgebracht vanwege zijn studie. Nu komt hij bijna weer terug naar Nederland en dan zou het een geweldig dag samen zijn als wij dit concert kunnen bijwonen.

 8. Anneliese de Waal

  Zou ik heel graag met mijn moeder naar toe willen, we houden erg van deze muziek.
  Lijk me geweldig om naar toe te gaan.

 9. Bianca la Faille

  Mijn man en ik zijn sinds enkele jaren verliefd geworden op Italie. De sfeer, het eten, de natuur, de prachtige steden/dorpen en natuurlijk de muziek.
  Wat zou het geweldig zijn om, in de donkere dagen voor de Kerst, te genieten van deze prachtige Italiaanse voorstelling.

 10. Hier wil ik heel graag mijn vrouw mee verrassen. Na een wederom bewogen jaar er even heerlijk met zijn tweeën uit

 11. Ik wil graag mijn schoonouders laten genieten

 12. Mijn vader is een beetje dement aan het worden en je merkt dat nu de laatste momenten zijn dat hij er nog iets aan heeft, ik gun het mijn ouder van harte, dus ik doe graag voor ze mee.

 13. Samen met mijn man zou gewedlig zijn
  Genieten dat zal dan gaan gebueren

 14. Een album vol passie. De mix van pop en lyriek, zo hartverwarmend en bijzonder oorstrelend. Ik zou dit graag met mijn moeder in alle stijl omarmen.

 15. ahhh op mijn verjaardah yesss

 16. Zou toch geweldig zijn om er naar toe te mogen gaan met mijn vriendin

 17. Dat zou echt gewedlig zijn om naar dit fantastische concert to te mogen Ik zeg duimen maar

 18. Johan van Nieuwburg

  Beste Ciao Tutti, zoals vele die dit lezen zijn ook wij helemaal fan van Italië. Dit land heeft zoveel moois te bieden dat vinden wij als gezin helemaal geweldig. Hoe geweldig zal het zijn dat ik samen met mijn lieve vrouw Karin naar deze avond zou kunnen gaan. Een stukje Italiaanse Quality Time zou echt helemaal super zijn.
  En dat in deze hele drukke en donkere dagen voor de feestdagen. Laat die Italiaanse zon maar schijnen!

 19. Ik zou met mijn lieve mama dit concert willen bezoeken. we hebben al te lang geleden voor het laasts genoten. love you mom

 20. Ik zou graag samen met mijn man deze muzikale reis naar de ziel van Italië willen maken.

 21. Ingrid van Nunen

  Mijn man wordt volgend jaar maart 70 jaar! Het zou voor dit kroonjaar een geweldig kado zijn om samen met hem ( die al tientallen jaren elk jaar naar Italië gaat) van dit concert te gaan genieten!

 22. Tijdens de Adventperiode komt het beluisteren van Italiaanse muziek extra tot haar recht; voor mij en mijn lief, een sfeermaker in aanloop naar het einde van een uitdagend 2019… in perfetto armonia…

 23. Okay , ik versta en niets van maar vind Italiaans zo’ n mooie taal, die warmte en romantiek daar word je pas echt vrolijk van. De vakantie duurt nog zo lang daarom is dit concert een fantastische ontspanning die je normaal met vakantie hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *