Home » Italiaanse taal » Muziek » Shine on – Mario Biondi in Amsterdam
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Shine on – Mario Biondi in Amsterdam

In Amsterdam-Oost klonk op 23 september het warme stemgeluid van Mario Biondi. Zelf waren we helaas niet in Amsterdam, maar Ciao tutti-lezer én Mario Biondi-fan Karin Grondstra nam graag de honneurs waar. Karin had Mario al eerder zien optreden, in Italië, en was erg benieuwd of de sfeer tijdens dit concert in Amsterdam net zo warm en intiem was als tijdens deze ‘thuiswedstrijd’.

Mario Biondi werd namelijk geboren op Sicilië. Zijn echte naam luidt Mario Ranno; de artiestennaam Biondi nam hij over van zijn vader, een volkszanger.

Mario-Biondi-Amsterdam (1) Mario-Biondi-Amsterdam (2)

Mario ging in Amsterdam op tijd van start en vanaf het eerste nummer had hij de zaal, een mix van Nederlandse en Italiaanse fans, al mee. Het eerste deel van het concert bestond vooral uit nummers van zijn album A Handfull of Soul uit 2006, waarvan zijn nummer This is what you are het bekendst is. Later kwamen ook nummers van zijn albums Sun en Beyond aan de orde, inclusief zijn recente hit Love is a temple.

Maar we genoten niet alleen van Mario’s warme stem. Alle aanwezige fans werden verrast met een gastoptreden van de Nederlandse saxofoniste Candy Dulfer, die tijdens enkele nummers goed van zich liet horen. Het was mede hierdoor een fantastisch concert en de sfeer deed niet onder voor het optreden dat Karin eerder in Italië bijwoonde.

Mario-Biondi-Candy-Dulfer (1) Mario-Biondi-Candy-Dulfer (2) Mario-Biondi-Candy-Dulfer (3)

Karin wachtte met smart op een van haar favoriete nummers, Shine on, dat is geschreven door Massimo Greco, toetsenist in de band van Mario. Na het concert heeft ze zelfs even gesproken met Mario en Massimo. Karin: ‘Hij is erg toegankelijk voor zijn fans en neemt de tijd. Op onze vraag of er verschillen waren tussen optredens in Italië of in Nederland vertelde hij dat hij geen verschil merkte in enthousiasme van en contact met het publiek. Mooi, toch?

Mario-Biondi-Amsterdam (3) Mario-Biondi-Amsterdam (4)

Ik vroeg hem ook naar de blazers in zijn band, die ik miste tijdens dit concert. Hij vertelde dat deze wel aanwezig zijn tijdens zijn concerten in Italië maar niet meegaan tijdens een tournee in het buitenland.’

Speciaal voor een compleet orkest gaat Karin vast weer een keer naar Italië – zo heeft ze Mario in elk geval beloofd. Terwijl Mario en zijn gezelschap genoten van het Amsterdamse nachtleven, stapte Karin in de auto terug naar het noorden, uiteraard met Mario’s muziek die hard uit de luidsprekers van de auto klinkt. Shine on

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *