Home » Italiaanse taal » Muziek » Win kaartjes voor het concert Passione Italiana met Petra Berger & Alessandro Neri!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Win kaartjes voor het concert Passione Italiana met Petra Berger & Alessandro Neri!

Een wervelende avond die je even meevoert naar Italië en die tegelijkertijd zorgt voor hartstochtelijke heimwee naar la bella Italia – met Passione Italiana brengt Petra Berger een ode aan de Italiaanse muziek.

Op zondag 1 december 2019 wordt Theater Carrousel in Ommen omgetoverd tot een stukje Italië, op vrijdag 13 december sprankelt het Isala Theater in Capelle aan den IJssel van de Italiaanse klanken. Voor deze laatste voorstelling mogen we drie lezers blij maken met twee kaartjes plús een meet & greet met Petra Berger en Alessandro Neri én Petra’s nieuwe album Passione. Lees snel verder hoe je kans maakt op deze prachtige prijs!

Een avond vol Italiaanse passie
Petra Berger is een van de meest veelzijdige zangeressen van Nederland. Ze wordt geroemd om haar kristalheldere stem en de schijnbaar moeiteloze wijze waarop ze klassiek repertoire combineert met lichte muziek.

Tijdens de concertreeks Passione Italiana komt haar vocale veelzijdigheid op een wervelende manier tot uiting. Samen met haar band brengt ze een unieke mix van Italiaanse stukken uit diverse muziekgenres. Van liedjes van haar gloednieuwe album Passione tot beroemde opera-aria’s als Una furtiva lagrima van Donizetti, van de originele Italiaanse pophits die in de Nederlandse versie van onder anderen Marco Borsato grote hits werden tot het authentieke Bella ciao, van Napolitaanse klassiekers tot prachtige filmmuziek van grote componisten als Ennio Morricone…

Via deze link vind je de complete concertreeks van Passione Italiana, met na Ommen (1 december 2019) en Capelle aan den IJssel (13 december 2019) concerten in Utrecht (5 februari 2020) en in Delfzijl (23 februari 2020).

Speciale gast tijdens de concerten is de Italiaanse zanger / toetsenist Alessandro Neri. Samen met Petra vertolkt hij een aantal prachtige duetten, waaronder het nummer Life Goes On, dat eerder op cd verscheen in duet met tenor Alessandro Safina.

Notte a Venezia
Tijdens de concerten zullen Petra en Alessandro ook hun nieuwste nummer ten gehore brengen, het liefdesduet Notte a Venezia, dat Alessandro speciaal voor Petra schreef en dat ze een paar weken geleden lanceerden.

De bijbehorende videoclip werd in het holst van de nacht opgenomen in Venetië:

Petra: ‘Alessandro stuurde mij een jaar geleden spontaan een door hemzelf ingezongen demo van het liedje en dat raakte mij direct recht in mijn hart. De coupletten hebben een prachtige melodielijn om te zingen en de refreinen zijn kippenvelmomenten door de mooie harmonieën. De mix van pop en lyriek die ik in al mijn liedjes zoek heeft hij perfect weten te vatten.’

Passione – een album vol passie
Notte a Venezia staat ook op het album Passione. Daarnaast geniet je van bewerkingen van beroemde filmthema’s van Ennio Morricone, het Adagio van Albinoni en Parla più piano.

Je luistert naar het thema uit de film The Godfather, maar ook naar een stevige rockbewerking van een nieuw geschreven compositie met de titel Ave Maria. Bijzonder is het duet van Petra met haar dochter Babette, In perfetta armonia.

Passione is (met handtekening en/of speciale boodschap) te bestellen via de website van Petra Berger of via deze link bij bol.com. Een mooi decembergeschenk!

Win kaartjes voor het concert Passione Italiana!
We mogen drie lezers trakteren op twee kaartjes voor het concert Passione Italiana op vrijdagavond 13 december in Capelle aan den IJssel, plús een meet & greet met Petra Berger en Alessandro Neri én de cd Passione. Kans maken? Laat ons dan voor 30 november 2019 via een reactie onder aan deze blog weten met wie je van dit concert wil genieten. De winnaars krijgen meteen na afloop van de actie bericht.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

112 reacties

 1. Ik zou heel graag met mijn dochter naar dit concert gaan. Wij houden van alles wat uit Italië komt, van de taal, de mensen, de cultuur, het landschap, het eten en vooral de muziek. Ik ben erg benieuwd naar hoe Petra deze geweldige muziek ten gehore zal brengen. Hierbij ook mijn complimenten voor jullie geweldige site. Ik heb al heel veel tips kunnen gebruiken tijdens onze reizen naar Italië. Ga zo door!

 2. Quality time met Monique Cox, mijn liefhebende en hard werkende egaa. Ff tijd voor elkaar.

 3. miranda van klaveren

  ahhh met mijn schatje die 17 december jarig is en ik de 20ste december dus super graag in Capelle aan de Ijssel

 4. linda schrauwen

  met ons mam die niet meer naar Italie kan maar hier van waanzinnig zou genieten dus maak me gek liefst in zuid holland dus Capelle

 5. gezellig met Mijn schatje die ik in Italie heb leren kennen en nu mee in rotterdam woon en zag best bij ons in de buurt yeahhh

 6. Samen met mijn vrouw en onze Italiaanse vrienden wil ik graag naar dit concert. Tijdens al onze etentjes wordt er gezongen. Musica zit in ons bloed. Wat een prachtige mix van liederen. Heerlijk om eens tijdens een avondje uit van te genieten.

 7. Mijn zoon heeft een tijd in het buitenland doorgebracht vanwege zijn studie. Nu komt hij bijna weer terug naar Nederland en dan zou het een geweldig dag samen zijn als wij dit concert kunnen bijwonen.

 8. Anneliese de Waal

  Zou ik heel graag met mijn moeder naar toe willen, we houden erg van deze muziek.
  Lijk me geweldig om naar toe te gaan.

 9. Bianca la Faille

  Mijn man en ik zijn sinds enkele jaren verliefd geworden op Italie. De sfeer, het eten, de natuur, de prachtige steden/dorpen en natuurlijk de muziek.
  Wat zou het geweldig zijn om, in de donkere dagen voor de Kerst, te genieten van deze prachtige Italiaanse voorstelling.

 10. Hier wil ik heel graag mijn vrouw mee verrassen. Na een wederom bewogen jaar er even heerlijk met zijn tweeën uit

 11. Ik wil graag mijn schoonouders laten genieten

 12. Mijn vader is een beetje dement aan het worden en je merkt dat nu de laatste momenten zijn dat hij er nog iets aan heeft, ik gun het mijn ouder van harte, dus ik doe graag voor ze mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *