Home » Italiaanse taal » Muziek » ‘Mario Biondi at the beach’ in Bloemendaal
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

‘Mario Biondi at the beach’ in Bloemendaal

Mario-Biondi-Bloemendaal

Op donderdag 3 juli geeft de Italiaanse Mario Biondi voor het eerst een concert in Nederland. Deze Italiaanse ster zorgt in Bloemendaal voor een unieke performance en swingende soul muziek. Strandpaviljoen Woodstock wordt voor één avond een bijzonder zomers stukje Italië, zoals al blijkt uit Biondi’s Shine on:

https://www.youtube.com/watch?v=qWKq1dzfjxU

Meer over Mario Biondi
Een warme, sensuele stem – dát is Mario Biondi, die officieel Mario Ranno heet. Als artiestennaam koos hij ervoor in de voetsporen van zijn vader te treden, Stefano Biondi. Een mooi eerbetoon, dat de warme Siciliaanse familiebanden (Mario is geboren in Catania) tot uiting brengt.

Mario zong als kleine jongen al uit volle borst, gewoon thuis en op straat, maar ook in het kerkkoor. Daarnaast studeerde hij Engels, hetgeen zoals jullie weten voor veel Italianen, zeker in het zuiden, nog steeds een vreemde en moeilijke taal is. Mario sprak echter net zo vloeiend Engels als dat hij toonladders zong – een gouden combinatie.

Mario-Biondi (1) Mario-Biondi (2)foto’s: Guido Harari

Eind jaren tachtig groeide bij Mario de fascinatie voor soul. Hij maakte steeds mooiere platen, die ook door steeds meer mensen werden opgepikt. Toen zijn single This is what you are in Japan werd uitgebracht, werd het nummer eveneens opgepikt door de BBC1-dj Norman Jay. Jay werd meteen verliefd op het nummer en zorgde ervoor dat een groot publiek zijn liefde deelde.

In 2006 verscheen Mario Biondi’s eerste album, Handful of soul. Binnen een paar maanden tijd had dit album platina, maar het jaar had nog meer in petto voor Mario. Hij nam deel aan Alex – Tribute to Alex Baroni, met het lied L’amore ha fempre fame.

Het beroemde Italiaanse songfestival Sanremo wachtte in 2007. Mario Biondi zong samen met Amalia Grè het duet Amami per sempre. Vlak daarna bracht hij de single No matter uit, in samenwerking met DJ Fargetta, en nog wat later volgde het album I love you more, waarop hij samen zingt met de Duke Orkestra.

Meer singles, albums, optredens en successen volgen elkaar in rap tempo op. Een van de leukste projecten is de interpretatie van de Disney-klassieker The Aristocats. Everybody wants to be a cat wordt Everybody wants to do jazz, Thomas O’Malley wordt Romeo the Coliseum cat. Mooi is vooral het album Due (Italiaans voor twee), met zeer bijzondere duetten.

Naast de optredens in eigen land volgen in 2011 en 2012 veel tournees en optredens op jazzfestivals door heel Europa. Nederland bleef echter een blinde vlek op Biondi’s kaart, maar gelukkig komt daar 3 juli een einde aan. Dan zingt hij de sterren van de hemel boven Bloemendaal, met onder andere nummers van zijn laatste album Sun.

Sun-Mario-Biondi

Wil je bij Biondi’s exclusieve concert zijn in Bloemendaal? Kaartjes (à € 20,-) zijn te koop via TicketScript.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *