Download gratis de Ciao tutti app

Italiaanse letters

Vanochtend vond ik een bijzonder cadeau in mijn schoen. Geen chocoladeletter, maar een prachtige slinger van landkaartletters. Daar hebben jullie wellicht niet direct beeld bij, maar dat ziet er – in mijn geval – zo uit:

Voor de lezers met goede ogen en/of geografische kennis: elke letter omvat een stad of streek die met diezelfde letter begint. Achtereenvolgens reis je met CIAO TUTTI dus van Cagliari via Imperia, Abruzzo, Oristano, Taranto, Udine, Taranto en nog eens Taranto en terug naar Imperia.

De letters volgen niet het traditionele Italiaanse telefoonalfabet (de E brengt je bijvoorbeeld op Elba in plaats van in Empoli, wat toeristisch gezien in elk geval een betere bestemming is), maar brengen je wel op belangrijke plekken als Bologna, Florence, Napels, Rome en Verona. Zelf knutselen met deze letters? Dat kan; je vindt het hele alfabet via deze link.

Je kunt er alle kanten mee op, dus wie nog een last minute surprise moet maken… Het design is 100% Made in Italy, dus met een printer, een schaar en een beetje creativiteit maak je een toepasselijke letterslinger of een unieke cadeauverpakking voor een chocoladeletter!

 

Nog meer ABC’tjes
Net zo dol op letters als ik? Dat is nog niets vergeleken bij de passie van oud-collega en vriendin Anneke, die regelmatig blogt over letters. Op haar verjaardag afgelopen september gaf ze zichzelf een prachtig cadeau: de belofte om elke dag, dus 365 dagen lang, een ander alfabet te posten op een nieuw weblog, Een alfabet per dag. Een uniek project, dat ik regelmatig zo niet dagelijks volg, en waar allerlei pareltjes tussen zitten voor letterliefhebbers.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Wat leuk, jammer dat ik klaar ben voor Sint! Anders had ik er zeker iets mee gedaan! Volgend jaar dan maar.
    En wat een leuke blog, een alfabet per dag. Leuk om in een lijstje te doen.
    Ga ze allebei bewaren,grazie! Ciao!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *