Ontdek Ciao tutti's droomplekken!

Reis naar Emilia-Romagna – ragù alla bolognese

De volgende bestemming van het speciale regiodiner dat Taalhuis Amsterdam elke maand organiseert is Emilia-Romagna, de regio die ook wel ‘de buik van Italië’ wordt genoemd vanwege het vele lekkers dat je er kunt vinden. Dat belooft dus veel goeds voor deze culinaire avond!

Manuela deelt vandaag al een voorproefje met het recept voor ragù alla bolognese van de Italiaanse blog Giallo Zafferano. Hierbij geeft ze 10 woorden zodat je het Italiaanse recept ook in eigen keuken kunt maken. Zorg wel dat je er tagliatelle bij serveert, want met spaghetti is uit den boze, zoals je in onze eerdere blog over ragù alla bolognese (met recept in het Nederlands) kunt lezen…

Vlaggetje-1-klein

il soffritto > mengsel van zeer fijn gesneden ui, wortel en bleekselderij

Vlaggetje-2-klein

sciacquare > afspoelen

Vlaggetje-3-klein

a cubetti > in blokjes gesneden

Vlaggetje-4-klein

il pelapatate > de aardappelschiller

Vlaggetje-5-klein

sbucciare > schillen

Vlaggetje-6-klein

tritare > fijnhakken

Vlaggetje-7-klein

un filo d’olio > een beetje olie (lett. een draadje olie)

Vlaggetje-8-klein

macinare > malen

Vlaggetje-9-klein

rosolare > bruinbakken

Vlaggetje-10-klein

sfumare > afblussen

♥♥♥

De culinaire taalles met in de hoofdrol de regio Emilia-Romagna vindt plaats op zondagavond 26 maart. Elk diner kost € 35,- p.p (inclusief taalles, exclusief drankjes) en vindt plaats bij Taalhuis Amsterdam aan de Muiderstraat, in een groep van minimaal zes en maximaal veertien personen. Inschrijven kan via deze link.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ga op pad met onze City Walks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *