Home » Italiaanse taal » Italiaans in beeld » Reis naar Emilia-Romagna – ragù alla bolognese
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Reis naar Emilia-Romagna – ragù alla bolognese

Emilia-Romagna wordt ook wel ‘de buik van Italië’ genoemd vanwege het vele lekkers dat je er kunt vinden.

Manuela deelt vandaag een klassiek recept uit deze regio: ragù alla bolognese van de Italiaanse blog Giallo Zafferano. Hierbij geeft ze 10 woorden zodat je het Italiaanse recept ook in eigen keuken kunt maken. Zorg wel dat je er tagliatelle bij serveert, want met spaghetti is uit den boze, zoals je in onze eerdere blog over ragù alla bolognese (met recept in het Nederlands) kunt lezen…

Vlaggetje-1-klein

il soffritto > mengsel van zeer fijn gesneden ui, wortel en bleekselderij

Vlaggetje-2-klein

sciacquare > afspoelen

Vlaggetje-3-klein

a cubetti > in blokjes gesneden

Vlaggetje-4-klein

il pelapatate > de aardappelschiller

Vlaggetje-5-klein

sbucciare > schillen

Vlaggetje-6-klein

tritare > fijnhakken

Vlaggetje-7-klein

un filo d’olio > een beetje olie (lett. een draadje olie)

Vlaggetje-8-klein

macinare > malen

Vlaggetje-9-klein

rosolare > bruinbakken

Vlaggetje-10-klein

sfumare > afblussen

Buon appetito!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *