Ga op pad met onze City Walks!

Pesche ripiene – gevulde perziken

Deze week deelt Manuela vanaf haar vakantieadres in Italië een lekker recept voor gevulde perziken, met waarschijnlijk de laatste perziken van dit seizoen. Che delizia!

perziken

Ingredienti per 8 pesche: 800 g pesche gialle medie mature e sode, 100 g cioccolato fondente, 80 g amaretti

Sciacquate e asciugate le pesche. Dividete ciascuna pesca a metà, quindi eliminate il nocciolo. Scavate anche un poco la polpa intorno all’incavo del nocciolo.

Ora dedicatevi al ripieno: tagliate la polpa ricavata dalle pesche e sminuzzatela con un coltello o il mixer. Prendete il cioccolato e tritatelo finemente e trasferitelo in una ciotola.

Prendete un’altra ciotola e sbriciolatevi all’interno gli amaretti in maniera grossolana. Aggiungete agli amaretti sbriciolati la polpa delle pesche. Amalgamate gli ingredienti aiutandovi con una forchetta.

Infine disponete in una pirofila leggermente imburrata le pesche una vicina all’altra con l’incavo rivolto verso l’alto, preferibilmente senza lasciare spazi. Riempitele con alcuni cucchiai del ripieno, dando al ripieno la forma di una piccola cupola.

Cuocete in forno statico preriscaldato a 180°C per 60 minuti. Trascorso il tempo necessario, estraete le pesche ripiene dal forno e servitele ai vostri ospiti ancora calde!

recept: Giallo Zafferano

gevulde-perziken

Vlaggetje-1-klein

matura > rijp

Vlaggetje-2-klein

dividere a metà > halveren

Vlaggetje-3-klein

il nocciolo > de pit

Vlaggetje-4-klein

il ripieno > de vulling

Vlaggetje-5-klein

la polpa > het vruchtvlees

Vlaggetje-6-klein

sminuzzare > fijnhakken

Vlaggetje-7-klein

sbriciolare > verkruimelen

Vlaggetje-8-klein

amalgamare > mengen

Vlaggetje-9-klein

la pirofila > de ovenschaal

Vlaggetje-10-klein

gli ospiti > de gasten

♥♥♥

Ciao tutti’s rubriek Italiaans in beeld wordt verzorgd door Manuela Borghetti. Manuela komt uit Milaan en heeft een passie voor communicatie en talen. Ze studeerde vreemde talen aan de Universiteit voor tolken en vertalers in Milaan, maar deelt haar liefde voor Italiaans nu met Nederlandse studenten in hartje Amsterdam, bij Taalhuis Amsterdam, én elke vrijdag met alle Ciao tutti-lezers.

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *