Ontdek Ciao tutti's droomplekken!

Ossobuco alla milanese

Lombardije is de volgende bestemming van het diner in Italiaanse stijl dat Taalhuis Amsterdam elke maand organiseert. Tijdens het diner leer je alles over de gebruiken en smaken van de regionale keuken van Davide, kok en gastheer van de avond.

Manuela deelt vandaag alvast een voorproefje, met het recept voor ossobuco alla milanese. Deze kalfsschenkels op Milanese wijze vormen een heerlijke Italiaanse stoofschotel, op z’n best met polenta of saffraanrisotto.

Ingredienti (4 persone): 1 bicchiere di vino bianco | pepe nero q.b. | sale fino q.b. | 50 g burro | 1 cipolla piccola | 1,4 kg carne bovina | 3 cucchiai olio extra vergine d’oliva | 50 g farina doppio zero | 1 spicchio aglio | 1 ciuffo prezzemolo | 0,5 l brodo di carne | 1/2 scorza di limone

In una padella capiente mettete il burro e l’olio, unite la cipolla tritata finemente e lasciatela appassire a fuoco lento. Nel frattempo preparate gli ossibuchi, incidete con le forbici la parte che circonda gli ossibuchi, questo eviterà che gli ossibuchi si arriccino durante la cottura. Infarinate i quattro ossibuchi da entrambi i lati.

Quando la cipolla sarà diventata trasparente (ci vorranno circa 15 minuti), unite in padella gli ossibuchi e fateli rosolare per bene da entrambi i lati. Poi bagnateli con un bicchiere di vino bianco. Lasciate evaporare, aggiustate di sale e pepe, quindi aggiungete il brodo.

Lasciate cuocere a fuoco lento per almeno un’ora e mezza, coprendo parzialmente con un coperchio. Fate ondeggiare la padella di tanto in tanto per non fare attaccare gli ossibuchi, e aggiungete un po’ di brodo quando serve. Nel frattempo preparate la famosa gremolada, ovvero un trito di prezzemolo, buccia grattugiata di mezzo limone e uno spicchio d’aglio, che aggiungerete a cinque minuti dalla fine della cottura.

Vlaggetje-1-klein

appassire > fruiten

Vlaggetje-2-klein

incidere > snijden

Vlaggetje-3-klein

arricciarsi > opkrullen

Vlaggetje-4-klein

infarinare > paneren

Vlaggetje-5-klein

rosolare > aanbraden, bruin bakken

Vlaggetje-6-klein

bagnare con vino > afblussen met wijn

Vlaggetje-7-klein

evaporare > verdampen

Vlaggetje-8-klein

ondeggiare > schommelen, schudden

Vlaggetje-9-klein

attaccare > plakken, vastzitten

Vlaggetje-10-klein

il trito > de fijngehakte kruiden

De culinaire taalles met in de hoofdrol de regio Lombardije vindt plaats op zondagavond 26 februari. Elk diner kost € 35,- p.p (inclusief taalles, exclusief drankjes) en vindt plaats bij Taalhuis Amsterdam aan de Muiderstraat, in een groep van minimaal zes en maximaal veertien personen. Inschrijven kan via deze link.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ga op pad met onze City Walks!

Een reactie

  1. Wauw wat lekker houd hier zo van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *