Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Italiaans in beeld – Tutto sport!

Sicilie-strand-sport

Hier op Sicilië zijn de stranden voorlopig nog lekker rustig, maar dat is straks in augustus wel anders. Dan komt heel het eiland naar zee voor een lange, lome vakantie – met af en toe een beetje inspanning. Wat de Italianen zoal aan sport doen op het strand of in zee? Anneke vertelt het je in het Italiaans!

Vlaggetje-1-klein

la vela > zeilen

Vlaggetje-2-klein

lo sci nautico > waterskiën

Vlaggetje-3-klein

il canotaggio > kanoën

Vlaggetje-4-klein

il nuoto > zwemmen

Vlaggetje-5-klein

la palla a volo > volleyballen

Vlaggetje-6-klein

il golf > golfen

Vlaggetje-7-klein

il tennis > tennissen

Vlaggetje-8-klein

la corsa > hardlopen

Vlaggetje-9-klein

il ping-pong > tafeltennissen

Vlaggetje-10-klein

il calcio > voetballen

♥♥♥

Italiaans in beeld
Elke vrijdag krijg je aan de hand van een foto 10 Italiaanse woorden of uitdrukkingen voorgeschoteld, zodat je spelenderwijs je kennis van de Italiaanse taal uit kunt breiden. De tien woorden worden verzameld door Anneke Panella. Anneke heeft meer dan tien jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, waarvan een groot deel in Italië. Haar passie voor Italië en het Italiaans is met name daar ontstaan.

Na terugkomst in Nederland heeft zij haar kennis verdiept aan het ITV (hogeschool voor Tolken en Vertalen) en al tijdens haar studie heeft zij haar eerste boeken uit het Italiaans vertaald. Om haar ‘Passie voor Taal’ ook met anderen te kunnen delen, is Anneke in 2011 begonnen met het geven van taalles. Ze woont in Schoonrewoerd met haar man Enzo en hun twee kinderen, Luca en Giorgia. Meer info over Anneke, haar werk en haar taalcursussen vind je op CursusItaliaans-Aretusa.nl.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *