Download gratis de Ciao tutti app

Italiaans in beeld – Sulla spiaggia

Stintino-Sardinie

Anneke neemt ons vanmiddag mee naar het strand, voor een zonnig lesje Italiaans!

Vlaggetje-1-klein

la spiaggia > het strand

Vlaggetje-2-klein

il mare > de zee

Vlaggetje-3-klein

la sabbia > het zand

Vlaggetje-4-klein

la conchiglia > de schelp

Vlaggetje-5-klein

lo scoglio > de rots

Vlaggetje-6-klein

l’ombrellone > de parasol

Vlaggetje-7-klein

l’ombra > de schaduw

Vlaggetje-8-klein

la sdraio > de strandstoel

Vlaggetje-9-klein

l’asciugamano > de handdoek

Vlaggetje-10-klein

il bagnino > de badmeester

♥♥♥

Italiaans in beeld
Elke vrijdag krijg je aan de hand van een foto 10 Italiaanse woorden of uitdrukkingen voorgeschoteld, zodat je spelenderwijs je kennis van de Italiaanse taal uit kunt breiden. De tien woorden worden verzameld door Anneke Panella. Anneke heeft meer dan tien jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, waarvan een groot deel in Italië. Haar passie voor Italië en het Italiaans is met name daar ontstaan.

Na terugkomst in Nederland heeft zij haar kennis verdiept aan het ITV (hogeschool voor Tolken en Vertalen) en al tijdens haar studie heeft zij haar eerste boeken uit het Italiaans vertaald. Om haar ‘Passie voor Taal’ ook met anderen te kunnen delen, is Anneke in 2011 begonnen met het geven van taalles. Ze woont in Schoonrewoerd met haar man Enzo en hun twee kinderen, Luca en Giorgia. Meer info over Anneke, haar werk en haar taalcursussen vind je op CursusItaliaans-Aretusa.nl.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

3 reacties

  1. Ik heb het altijd bijzonder gevonden dat Italianen zeggen: “Andiamo al mare”, terwijl wij altijd naar het strand gaan. Zou dat cultureel bepaald zijn? Misschien omdat we in Nederland niet voor de zee gaan?

  2. Inderdaad een grappig verschil. Misschien omdat we in Nederland zo’n breed strand hebben en Italianen het soms met rotsen moeten doen?

  3. Ja, precies! En wij gaan in de winter ook nog weleens naar het strand om ‘uit te waaien’. Dat zie ik een Italiaan ook nog niet doen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *