Ga op pad met onze City Walks!

Italiaans in beeld – Sporten

duik-zwemmen-Italie

We nemen graag een tuffo, duik, in het zwembad, zeker ’s zomers in de buitenlucht. Al zijn we niet zo atletisch als deze groep jongens… Maar hoe zeg je in het Italiaans dat je graag zwemt – of badmintont, hardloopt of basketbalt? Anneke Panella noemt vandaag 10 sporten in het Italiaans:

Vlaggetje-1-klein

nuotare > zwemmen

Vlaggetje-2-klein

andare a cavallo > paardrijden

Vlaggetje-3-klein

correre > hardlopen

Vlaggetje-4-klein

giocare a pallacanestro > basketballen

Vlaggetje-5-klein

giocare a pallamano > handballen

Vlaggetje-6-klein

giocare a badminton > badmintonnen

Vlaggetje-7-klein

giocare a baseball > honkballen

Vlaggetje-8-klein

pescare > vissen

Vlaggetje-9-klein

il tiro al piattello > kleiduivenschieten

Vlaggetje-10-klein

andare in bicicletta > fietsen

♥♥♥

Italiaans in beeld
Elke vrijdag krijg je aan de hand van een foto 10 Italiaanse woorden of uitdrukkingen voorgeschoteld, zodat je spelenderwijs je kennis van de Italiaanse taal uit kunt breiden. De tien woorden worden verzameld door Anneke Panella. Anneke heeft meer dan tien jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, waarvan een groot deel in Italië. Haar passie voor Italië en het Italiaans is met name daar ontstaan.

Na terugkomst in Nederland heeft zij haar kennis verdiept aan het ITV (hogeschool voor Tolken en Vertalen) en al tijdens haar studie heeft zij haar eerste boeken uit het Italiaans vertaald. Om haar ‘Passie voor Taal’ ook met anderen te kunnen delen, is Anneke in 2011 begonnen met het geven van taalles. Ze woont in Schoonrewoerd met haar man Enzo en hun twee kinderen, Luca en Giorgia. Meer info over Anneke, haar werk en haar taalcursussen vind je op Aretusa.nl.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *