Download gratis de Ciao tutti app!

Italiaans in beeld – Quanto sei bella!

FLORENCE - DEC 9: MAX MARA boutique in Florence on famous for lu

De verleiding van de Italiaanse vetrine, etalages, zijn soms maar moeilijk te weerstaan. Elk seizoen opnieuw laten bekende en minder bekende ontwerpers zich van hun beste kant zien. Anneke trekt vandaag tien kledingstukken uit de rekken, met de juiste Italiaanse benaming, zodat je je tijdens je komende bezoek aan Italië helemaal in het nieuw kunt steken!

Vlaggetje-1-klein

il vestito > de jurk

Vlaggetje-2-klein

la gonna > de rok

Vlaggetje-3-klein

la camicia > de blouse

Vlaggetje-4-klein

la cintura > de ceintuur

Vlaggetje-5-klein

il cappotto > de mantel

Vlaggetje-6-klein

la sciarpa > de sjaal

Vlaggetje-7-klein

le collant > de panty

Vlaggetje-8-klein

il top > het topje

Vlaggetje-9-klein

i pantaloni > de broek

Vlaggetje-10-klein

la maglietta > het shirt

♥♥♥

Italiaans in beeld
Elke vrijdag krijg je aan de hand van een foto 10 Italiaanse woorden of uitdrukkingen voorgeschoteld, zodat je spelenderwijs je kennis van de Italiaanse taal uit kunt breiden. De tien woorden worden verzameld door Anneke Panella. Anneke heeft meer dan tien jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, waarvan een groot deel in Italië. Haar passie voor Italië en het Italiaans is met name daar ontstaan.

Na terugkomst in Nederland heeft zij haar kennis verdiept aan het ITV (hogeschool voor Tolken en Vertalen) en al tijdens haar studie heeft zij haar eerste boeken uit het Italiaans vertaald. Om haar ‘Passie voor Taal’ ook met anderen te kunnen delen, is Anneke in 2011 begonnen met het geven van taalles. Ze woont in Schoonrewoerd met haar man Enzo en hun twee kinderen, Luca en Giorgia. Meer info over Anneke, haar werk en haar taalcursussen vind je op CursusItaliaans-Aretusa.nl.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.