Ga op pad met onze City Walks!

Italiaans in beeld – Naar het museum

Italië kent niet alleen veel schitterende bezienswaardigheden in de openlucht, van gezellige pleinen en klaterende fonteinen, maar ook prachtige musea met unieke kunstwerken. Ook zijn er vaak prachtige tijdelijke tentoonstellingen te zien. Soms is zelfs het gebouw alleen al een bezoek waard, zoals bij de Vaticaanse Musea, met deze bijzondere wenteltrap:

Rome-Vaticaan-Musea-trap

Met onderstaande woorden kun je moeiteloos ontcijferen welk soort kunstwerk in de schijnwerpers staat…

Vlaggetje-1-klein

la mostra > de tentoonstelling

Vlaggetje-2-klein

il dipinto > het schilderij

Vlaggetje-3-klein

il pittore > de schilder

Vlaggetje-4-klein

la scultura > het beeld

Vlaggetje-5-klein

lo scultore > de beeldhouwer

Vlaggetje-6-klein

l’artista > de kunstenaar

Vlaggetje-7-klein

l’incisione > de ets

Vlaggetje-8-klein

la fotografia > de foto

Vlaggetje-9-klein

lo studio > de schets, studie

Vlaggetje-10-klein

il disegno > de tekening

♥♥♥

Italiaans in beeld
Elke vrijdag krijg je aan de hand van een foto 10 Italiaanse woorden of uitdrukkingen voorgeschoteld, zodat je spelenderwijs je kennis van de Italiaanse taal uit kunt breiden. De tien woorden worden verzameld door Anneke Panella. Anneke heeft meer dan tien jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, waarvan een groot deel in Italië. Haar passie voor Italië en het Italiaans is met name daar ontstaan.

Na terugkomst in Nederland heeft zij haar kennis verdiept aan het ITV (hogeschool voor Tolken en Vertalen) en al tijdens haar studie heeft zij haar eerste boeken uit het Italiaans vertaald. Om haar ‘Passie voor Taal’ ook met anderen te kunnen delen, is Anneke in 2011 begonnen met het geven van taalles. Ze woont in Schoonrewoerd met haar man Enzo en hun twee kinderen, Luca en Giorgia. Meer info over Anneke, haar werk en haar taalcursussen vind je op Aretusa.nl.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *