Ga op pad met onze City Walks!

Italiaans in beeld – Naar de speeltuin!

Heerlijk, vakantie in Italië! Slenteren over een van de gezellige marktjes, een middeleeuws stadje bezoeken, een dagje strand of even terug in de tijd in de arena van het Colosseum. Wie met kinderen op pad gaat, moet echter ook een keer naar un parco giochi, een speeltuin!

speeltuin-Italie

Vlaggetje-1-klein

il parco giochi > de speeltuin

Vlaggetje-2-klein

l’altalena > de schommel

Vlaggetje-3-klein

l’altalena basculante > de wip

Vlaggetje-4-klein

lo scivolo > de glijbaan

Vlaggetje-5-klein

la sabbionaia > de zandbak

Vlaggetje-6-klein

la piscina di palline > de ballenbak

Vlaggetje-7-klein

la sbarra > de rekstok

Vlaggetje-8-klein

la giostra > de draaimolen

Vlaggetje-9-klein

la casa da gioco > het speelhuisje

Vlaggetje-10-klein

la giostra volante > de zweefmolen

♥♥♥

Italiaans in beeld
Elke vrijdag krijg je aan de hand van een foto 10 Italiaanse woorden of uitdrukkingen voorgeschoteld, zodat je spelenderwijs je kennis van de Italiaanse taal uit kunt breiden. De tien woorden worden verzameld door Anneke Panella. Anneke heeft meer dan tien jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, waarvan een groot deel in Italië. Haar passie voor Italië en het Italiaans is met name daar ontstaan.

Na terugkomst in Nederland heeft zij haar kennis verdiept aan het ITV (hogeschool voor Tolken en Vertalen) en al tijdens haar studie heeft zij haar eerste boeken uit het Italiaans vertaald. Om haar ‘Passie voor Taal’ ook met anderen te kunnen delen, is Anneke in 2011 begonnen met het geven van taalles. Ze woont in Schoonrewoerd met haar man Enzo en hun twee kinderen, Luca en Giorgia. Meer info over Anneke, haar werk en haar taalcursussen vind je op Aretusa.nl.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *