Ga op pad met onze City Walks!

Italiaans in beeld – Insecten

zonnebloem-Italie

De eerste mug heeft ons alweer wakker gehouden dit jaar. Een citronellakaars op het balkon is dus geen overbodige luxe. Dankzij Anneke kun jij straks tijdens je vakantie net zo goed als wij uitleggen welk dier je nachten verziekt of je gebeten heeft. Zij geeft vandaag namelijk de Italiaanse naam voor 10 verschillende insecten:

Vlaggetje-1-klein

l’ape > de bij

Vlaggetje-2-klein

la vespa > de wesp

Vlaggetje-3-klein

la mosca > de vlieg

Vlaggetje-4-klein

la zanzara > de mug

Vlaggetje-5-klein

la formica > de mier

Vlaggetje-6-klein

il ragno > de spin

Vlaggetje-7-klein

la pulce > de vlo

Vlaggetje-8-klein

la libellula > de libel

Vlaggetje-9-klein

la farfalla > de vlinder

Vlaggetje-10-klein

la coccinella > het lieveheersbeestje

♥♥♥

Italiaans in beeld
Elke vrijdag krijg je aan de hand van een foto 10 Italiaanse woorden of uitdrukkingen voorgeschoteld, zodat je spelenderwijs je kennis van de Italiaanse taal uit kunt breiden. De tien woorden worden verzameld door Anneke Panella. Anneke heeft meer dan tien jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, waarvan een groot deel in Italië. Haar passie voor Italië en het Italiaans is met name daar ontstaan.

Na terugkomst in Nederland heeft zij haar kennis verdiept aan het ITV (hogeschool voor Tolken en Vertalen) en al tijdens haar studie heeft zij haar eerste boeken uit het Italiaans vertaald. Om haar ‘Passie voor Taal’ ook met anderen te kunnen delen, is Anneke in 2011 begonnen met het geven van taalles. Ze woont in Schoonrewoerd met haar man Enzo en hun twee kinderen, Luca en Giorgia. Meer info over Anneke, haar werk en haar taalcursussen vind je op Aretusa.nl.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *