Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Italiaans in beeld – Il bagno

De vakantie staat voor de deur. We slapen straks op een luchtbed, in een caravan of in een hotelbed en poetsen onze tanden in een badkamer die niet de onze is. Gelukkig weten we dankzij Anneke wel precies hoe alle onderdelen heten die je in een badkamer vindt. Zo kun je altijd duidelijk maken dat het douchegordijn kapot is of dat je nog wat toiletpapier nodig hebt…

badeend

Vlaggetje-1-klein

la vasca da bagno > de badkuip

Vlaggetje-2-klein

la doccia > de douche

Vlaggetje-3-klein

la tenda della doccia > het douchegordijn

Vlaggetje-4-klein

il lavandino > de wastafel

Vlaggetje-5-klein

il rubinetto > de kraan

Vlaggetje-6-klein

lo specchio > de spiegel

Vlaggetje-7-klein

il termosifone > de radiator

Vlaggetje-8-klein

il gabinetto > het toilet

Vlaggetje-9-klein

la carta igienica > het wc-papier

Vlaggetje-10-klein

il bidet > het bidet

♥♥♥

Beter Italiaans leren?
Anneke geeft cursussen Italiaans maar denkt dat de lesmethodes die gehanteerd worden veel en veel beter kunnen. Om te achterhalen wat precies de wensen zijn van iedereen die Italiaans wil leren, stelde Anneke een vragenlijst op. Het wordt natuurlijk erg gewaardeerd als je deze vragenlijst wil invullen – dat kan via deze link.

Natuurlijk verwacht Anneke niet dat je dit voor niets doet! In ruil voor jouw waardevolle bijdrage krijg je van Anneke een ‘Seminario intensivo di conversazione’ ter waarde van € 75,- cadeau. Deze vindt plaats op woensdagavond 2 juli van 19.00 tot 22.00 uur bij Aretusa ~ Passie voor taal ~ in Schoonrewoerd.

Grazie mille!

Italiaans in beeld
Elke vrijdag krijg je aan de hand van een foto 10 Italiaanse woorden of uitdrukkingen voorgeschoteld, zodat je spelenderwijs je kennis van de Italiaanse taal uit kunt breiden. De tien woorden worden verzameld door Anneke Panella. Anneke heeft meer dan tien jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, waarvan een groot deel in Italië. Haar passie voor Italië en het Italiaans is met name daar ontstaan.

Na terugkomst in Nederland heeft zij haar kennis verdiept aan het ITV (hogeschool voor Tolken en Vertalen) en al tijdens haar studie heeft zij haar eerste boeken uit het Italiaans vertaald. Om haar ‘Passie voor Taal’ ook met anderen te kunnen delen, is Anneke in 2011 begonnen met het geven van taalles. Ze woont in Schoonrewoerd met haar man Enzo en hun twee kinderen, Luca en Giorgia. Meer info over Anneke, haar werk en haar taalcursussen vind je op CursusItaliaans-Aretusa.nl.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *