Download gratis de Ciao tutti app

Italiaans in beeld – Goede voornemens

Nog even en dan ligt er een nieuw jaar voor ons, als een open boek met onbeschreven bladzijden. Wat zullen we allemaal gaan doen, gaan zien, gaan meemaken? Wat zijn onze wensen, plannen, ideeën?

Goede-voornemens

Om een start te maken in dit nog blanco boek, geeft Anneke ons vandaag in deze nieuwe aflevering van ‘Italiaans in beeld’ tien buoni propositi, goede voornemens, voor het nieuwe jaar, in het Italiaans! Bij ons staan voornemens 4 en 5 hoog op het lijstje, en dan het liefst samen, dus lezen op reis of lezen over reizen. En bij jullie?

Vlaggetje-1-klein

dimagrire > afvallen

Vlaggetje-2-klein

trovare/cambiare lavoro > een baan zoeken/van baan veranderen

Vlaggetje-3-klein

trovare un nuovo hobby > een nieuwe hobby zoeken

Vlaggetje-4-klein

leggere di più > meer lezen

Vlaggetje-5-klein

viaggiare > reizen

Vlaggetje-6-klein

risparmiare > geld besparen

Vlaggetje-7-klein

avere uno stile di vita più sano > gezonder leven

Vlaggetje-8-klein

avere uno stile di vita più ecologico > milieubewuster leven

Vlaggetje-9-klein

trovare l’anima gemella > een zielsverwant vinden

Vlaggetje-10-klein

dormire di più > meer slapen

♥♥♥

Italiaans in beeld
Elke vrijdag krijg je aan de hand van een foto 10 Italiaanse woorden voorgeschoteld, zodat je spelenderwijs je kennis van de Italiaanse taal uit kunt breiden. De tien woorden worden verzameld door Anneke Panella. Anneke heeft meer dan tien jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, waarvan een groot deel in Italië. Haar passie voor Italië en het Italiaans is met name daar ontstaan. Na terugkomst in Nederland heeft zij haar kennis verdiept aan het ITV (hogeschool voor Tolken en Vertalen) en al tijdens haar studie heeft zij haar eerste boeken uit het Italiaans vertaald. Om haar ‘Passie voor Taal’ ook met anderen te kunnen delen, is Anneke in 2011 begonnen met het geven van taalles. Ze woont in Schoonrewoerd met haar man Enzo en hun twee kinderen, Luca en Giorgia. Meer info over Anneke, haar werk en haar taalcursussen vind je op CursusItaliaans-Aretusa.nl.

Anneke-Panella

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *