Ga op pad met onze City Walks!

Italiaans in beeld – Dieren in Italië

Siena-fontein-Piazza-Campo

Op vakantie in Italië kom je heel wat dieren tegen: duiven, honden en katten, geiten, schapen en paarden. Maar hoe heten al deze dieren in het Italiaans? Anneke stelt je voor aan tien Italiaanse animali:

Vlaggetje-1-klein

il piccione > de duif

Vlaggetje-2-klein

l’uccello > de vogel

Vlaggetje-3-klein

il cane > de hond

Vlaggetje-4-klein

il gatto > de kat

Vlaggetje-5-klein

la mucca > de koe

Vlaggetje-6-klein

la pecora > het schaap

Vlaggetje-7-klein

la capra > de geit

Vlaggetje-8-klein

il cavallo > het paard

Vlaggetje-9-klein

il riccio > de egel

Vlaggetje-10-klein

il topo > de muis

♥♥♥

Italiaans in beeld
Elke vrijdag krijg je aan de hand van een foto 10 Italiaanse woorden of uitdrukkingen voorgeschoteld, zodat je spelenderwijs je kennis van de Italiaanse taal uit kunt breiden. De tien woorden worden verzameld door Anneke Panella. Anneke heeft meer dan tien jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, waarvan een groot deel in Italië. Haar passie voor Italië en het Italiaans is met name daar ontstaan.

Na terugkomst in Nederland heeft zij haar kennis verdiept aan het ITV (hogeschool voor Tolken en Vertalen) en al tijdens haar studie heeft zij haar eerste boeken uit het Italiaans vertaald. Om haar ‘Passie voor Taal’ ook met anderen te kunnen delen, is Anneke in 2011 begonnen met het geven van taalles. Ze woont in Schoonrewoerd met haar man Enzo en hun twee kinderen, Luca en Giorgia. Meer info over Anneke, haar werk en haar taalcursussen vind je op Aretusa.nl.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *