Home » Italiaanse taal » Italiaans in beeld » Italiaans in beeld – Cose di cucina
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Italiaans in beeld – Cose di cucina

pizza-deeg

Ook zo’n zin om tijdens je vakantie lekkere pasta’s te maken, een verse pizza te bakken en andere smakelijke gerechten te maken met groente, kaas en olijfolie die je op de markt of bij de boer hebt gekocht? Wél handig als je dan weet waar je om moet vragen, mocht er iets ontbreken in je vakantiekeuken. Anneke maakte een lijstje met 10 onmisbare keukenbenodigdheden:

Vlaggetje-1-klein

uno strofinaccio > een theedoek

Vlaggetje-2-klein

un panno pulito > een schone vaatdoek

Vlaggetje-3-klein

una pentola > een pan

Vlaggetje-4-klein

un coltello per il pane > een broodmes

Vlaggetje-5-klein

una padella > een koekenpan

Vlaggetje-6-klein

il detersivo per i piatti > afwasmiddel

Vlaggetje-7-klein

una sottopentola > een onderzetter

Vlaggetje-8-klein

un tagliere > een snijplank

Vlaggetje-9-klein

un secchio > een emmer

Vlaggetje-10-klein

una teiera > een theepot

♥♥♥

Italiaans in beeld
Elke vrijdag krijg je aan de hand van een foto 10 Italiaanse woorden of uitdrukkingen voorgeschoteld, zodat je spelenderwijs je kennis van de Italiaanse taal uit kunt breiden. De tien woorden worden verzameld door Anneke Panella. Anneke heeft meer dan tien jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, waarvan een groot deel in Italië. Haar passie voor Italië en het Italiaans is met name daar ontstaan. Na terugkomst in Nederland heeft zij haar kennis verdiept aan het ITV (hogeschool voor Tolken en Vertalen) en al tijdens haar studie heeft zij haar eerste boeken uit het Italiaans vertaald. Om haar ‘Passie voor Taal’ ook met anderen te kunnen delen, is Anneke in 2011 begonnen met het geven van taalles. Ze woont in Schoonrewoerd met haar man Enzo en hun twee kinderen, Luca en Giorgia. Meer info over Anneke, haar werk en haar taalcursussen vind je op CursusItaliaans-Aretusa.nl

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *