Ga op pad met onze City Walks!

Granita al limone – Siciliaans schaafijs met citroen

Manuela trakteert ons vandaag op granita al limone: heerlijk verkoelend schaafijs gemaakt met vers citroensap.

Ingredienti: 250 grammi di succo di limone | 350 grammi di acqua | 150 grammi di zucchero

Versate in un pentolino lo zucchero e l’acqua e mescolate con una frusta. Fate cuocere per circa cinque minuti a fuoco dolce a scioglierlo completamente. Lasciate raffreddare lo sciroppo ottenuto.

Filtrate il succo di limono con un colino, per rimuovere tutti i semini. Unite il succo di limone allo sciroppo e mescolatelo con una frusta.

Trasferite il composto in una gelatiera e azionatela per circa trenta minuti. Una volta passato il tempo, arrestate la gelatiera: avrete ottenuto un composto piuttosto compatto ma cremoso. La granita al limone è pronta per essere gustata!

Vlaggetje-1-klein

versare>  schenken

Vlaggetje-2-klein

un pentolino > een pannetje

Vlaggetje-3-klein

mescolare > mengen, mixen

Vlaggetje-4-klein

la frusta > de garde

Vlaggetje-5-klein

a fuoco dolce > op laag vuur

Vlaggetje-6-klein

sciogliere > smelten

Vlaggetje-7-klein

un colino > een zeef(je)

Vlaggetje-8-klein

spremere > (uit)persen

Vlaggetje-9-klein

la gelatiera > de ijsmachine

Vlaggetje-10-klein

gustare > proeven

♥♥♥

Ciao tutti’s rubriek Italiaans in beeld wordt verzorgd door Manuela Borghetti. Manuela komt uit Milaan en heeft een passie voor communicatie en talen. Ze studeerde vreemde talen aan de Universiteit voor tolken en vertalers in Milaan, maar deelt haar liefde voor Italiaans nu met Nederlandse studenten in hartje Amsterdam, bij Taalhuis Amsterdam, én elke vrijdag met alle Ciao tutti-lezers.

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *