Met het koude winterweer gaat er niets boven Italiaans comfort food: stevige pasta’s, romige risotto’s, een goedgevulde minestrone… Wie eens iets anders wil, maakt deze gnudi, ‘naakte’ ravioli, dus de vulling zonder pastajasje.
Wij maken graag dit recept van Jul’s Kitchen, met boerenkool, knoflook, nootmuskaat, Parmezaanse kaas en ricotta, geserveerd met een saus van boter, salie en guanciale. De perfecte manier om na een wandeling of fietstocht lekker op te warmen, zeker als je er een mooie rode wijn bij serveert. Buon appetito!
foto: Jul’s Kitchen
Manuela deelt tien woorden mét vertaling uit het recept van Jul’s Kitchen. Kom je er toch niet uit, check dan het recept in het Engels.
scolare > afgieten
morbido > zacht
immergere > dippen / dopen
strizzare > persen / uitknijpen
lo schiacciapatate > de aardappelstamper
rosolare > aanbraden, bruin bakken
generosamente > overvloedig
umido > vochtig
croccante > knapperig
galleggiare > drijven