Ga op pad met onze City Walks!

Crema di zucca

Deze hartverwarmende pompoensoep staat bij ons elke week wel een keer op tafel. Vaak als lunch, maar soms ook als makkelijke avondmaaltijd, met lekker vers brood en wat verbrokkelde geitenkaas. Het recept kregen we van de Italiaanse Manuela, die het vandaag ook met jullie deelt. Che bontà!

pompoen-soep

Ingredienti per 4 persone: 750 gr di zucca, 200 gr di patate, mezza cipolla, 500 ml di brodo vegetale, sale, olio e prezzemolo q.b.

Prendete la zucca ed eliminate la buccia e i semi. Tagliate la polpa a pezzetti. Sbucciate le patate e tagliate anch’esse a pezzetti. Fate appassire la cipolla tagliata finemente in una pentola con un filo d’olio. Aggiungete i pezzetti di polpa di zucca e le patate e fate insaporire. Aggiungete il brodo vegetale fino a ricoprire le verdure. Coprite e fate cuocere per 30 minuti. Trascorso il tempo necessario, passate la crema di zucca con un frullatore. Servite la vellutata di zucca spolverizzando con del prezzemolo tritato.

Vlaggetje-1-klein

eliminare > verwijderen

Vlaggetje-2-klein

la buccia > de schil

Vlaggetje-3-klein

i semi > de zaden / pitten

Vlaggetje-4-klein

sbucciare > schillen

Vlaggetje-5-klein

appassire > fruiten

Vlaggetje-6-klein

insaporire > op smaak brengen

Vlaggetje-7-klein

il brodo (vegetale) > (groente)bouillon

Vlaggetje-8-klein

ricoprire > bedekken

Vlaggetje-9-klein

il frullatore > de staafmixer

Vlaggetje-10-klein

spolverizzare > bestrooien

♥♥♥

Ciao tutti’s rubriek Italiaans in beeld wordt verzorgd door Manuela Borghetti. Manuela komt uit Milaan en heeft een passie voor communicatie en talen. Ze studeerde vreemde talen aan de Universiteit voor tolken en vertalers in Milaan, maar deelt haar liefde voor Italiaans nu met Nederlandse studenten in hartje Amsterdam, bij Taalhuis Amsterdam, én elke vrijdag met alle Ciao tutti-lezers.

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *