Home » Italiaanse taal » Giorno per Giorno
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Giorno per Giorno

In het kader van de tiende Week van de Italiaanse taal vandaag een voorproefje van Giorno per Giorno. Met deze taalkalender van Intertaal leer je komend jaar elke dag op speelse wijze een beetje Italiaans.

De Giorno per Giorno-taalkalender heeft een gedegen opbouw, zodat je echt een aardig mondje Italiaans leert praten, maar de onderwerpen worden op een luchtige manier behandeld. Zo leer je geleidelijk aan allerlei woorden, zinnen en gesprekjes die voorkomen in het dagelijks leven.

Vlak voor de zomervakantie worden de woorden en het taalgebruik behandeld die vooral tijdens een vakantie in Italië goed van pas komen, zodat je een beetje beslagen ten ijs komt en al je kennis in de praktijk kunt brengen.

De basisgrammatica van het Italiaans wordt in kleine stappen uitgelegd en overzichtelijk gepresenteerd. Na een nieuw onderwerp volgt vaak een korte, eenvoudige oefening, waarvan de oplossing later wordt gegeven. Ook de uitspraak van het Italiaans krijgt uiteraard de nodige aandacht. Daarnaast bevat de kalender leuke oefeningen, puzzels en aparte kaders met allerlei interessante wetenswaardigheden over de Italiaanse taal, cultuur en manier van leven:

Het enige nadeel is dat de Italiaanse taalkalender zo leuk is dat het stiekem best moeilijk is om per dag maar één blaadje af te scheuren…

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

4 reacties

 1. Wat een fijn en goed idee. Onze familie kan zo de prachtige taal van onze vrienden ook leren. Wij hopen dat er ook zoiets komt voor de Italianen zodat zij ook onze nderlandse taal kunnen leren 🙂
  En inderdaad…ik denk dat wij er zeker eentje aanschaffen waar wij de blaadjes niet afscheuren 🙂
  Groetjes
  Elise

 2. O ja nog iets heel belangrijk. Waar kunnen wij deze kalender vinden?
  Groetjes uit België
  Elise

 3. Ciao Elise,

  De kalender is verkrijgbaar via Intertaal en ook via bol.com in Nederland; in Belgie zou ik het eerlijk gezegd niet weten. Mocht het niet lukken, laat het maar even weten, dan probeer ik er een voor u te regelen en op te sturen!

  Hartelijks,
  Saskia

 4. Ik heb hem binnen en kan niet wachten tot het nieuwe jaar begint!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *