Download gratis de Ciao tutti app

Suburra seizoen 2 op Netflix – Romeinse machtsstrijd gaat verder

Heb je ook zo genoten van Suburra? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het tweede seizoen van Suburra is te zien op Netflix.

foto: Netflix

Deze Netflix Original Serie is gebaseerd op echte gebeurtenissen bij de maffia in de Italiaanse hoofdstad, op bestaande machtsconflicten en gerapporteerde corruptie binnen het gemeentebestuur en het Vaticaan.

De serie mag dan wel fictie zijn, de verhaallijnen schuren soms griezelig dicht langs de feiten, zo vertellen de scenarioschrijvers. Een van hen, Giancarlo De Cataldo, putte bijvoorbeeld volop uit zijn ervaring als magistraat aan het Romeinse gerechtshof.

De serie laat je met andere ogen kijken naar Rome, of beter gezegd naar Ostia, de Romeinse havenstad die in vroegere tijden erg welvarend was maar behoorlijk in verval raakte, met dank aan een corrupt  gemeentebestuur en de georganiseerde misdaad.

Het eerste seizoen van de thrillerserie verscheen in het najaar van 2017 en werd meteen enthousiast ontvangen. Deze eerste tien afleveringen waren losjes gebaseerd op de gelijknamige film, maar spelen zich voornamelijk voorafgaand aan de gebeurtenissen in de film af. Het verhaal gaat terug naar 2008, waar georganiseerde misdaad en corrupte politici strijden om de macht in Rome.

De nieuwe serie gaat over dezelfde criminelen, maar in nieuwe allianties. De honger naar macht groeit. Wie gaat Rome veroveren? Bekijk hieronder alvast een voorproefje:

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *